maandag 14 november 2016

Herfst in Härjedalen 1

Bevonden wij ons in mijn vorige blogpost nog in de Noorse stad Ålesund waar wij een prachtig noorderlichtavontuur beleefd hebben, dit keer reizen we naar het Zweedse Härjedalen. Daar stuitten we ergens tussen Högvålen en Tännäs op een mooie plek waar je vrij kunt kamperen of gewoon zomaar even in alle rust kunt vertoeven. Deze plek ligt een klein eindje van de doorgaande weg af en lag in de tijd dat wij er waren (eind september) gehuld in herfstkleuren. Ook al waren de meeste blaadjes al van de bomen gedwarreld, toch was er nog meer dan genoeg kleur om ons heen te vinden. Bovendien staat er een leuke schuilhut met een vuurplaats erbij. We zagen onszelf al bij het kampvuur zitten, gezellig met een kop koffie en een Zweeds kaneelbroodje. 


Helaas begon het later op de dag te regenen en was er van een kampvuur geen sprake meer. De koffie en het kaneelbroodje werden in onze camper genuttigd. Daar genoten we er ook van, hoor. Maar in de Scandinavische buitenlucht lijkt alles altijd net iets beter te smaken. 
Ook heb ik er nog een poosje aan een boek gewerkt. Die stilte daar is heerlijk! 
Op de foto's hieronder zie je het uitzicht vanaf de plek waar we met onze camper stonden. Voordat de weersomstandigheden roet in het eten gooiden hebben we nog een beetje door de omgeving gedwaald. De smalle wandelpaadjes nodigden uit tot het op verkenning gaan. Dat leverde uiteraard weer eens veel te veel foto's op, dus waarschijnlijk volgen er meer delen over dit onderwerp.   


En wat heeft de foto van het schrift en de pen met deze plek te maken? Daarover vertel ik jullie volgende keer meer. Zie je wel, daar heb je al een van die meer-delen-over-dit-onderwerp waarover ik zojuist schreef 😉

        

12 opmerkingen:

 1. Mooie kleuren en zeker een mooie plek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was een heerlijke, rustige plek en die mooie herfstkleuren kregen we er gewoon bij :-)

   Verwijderen
 2. Mooi verslag, ik lees graag nog meer over dit onderwerp. Graag gelezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Mieke! Er volgt over niet al te lange tijd nog een blogpost over dit onderwerp. Ik kan in deze tijd van het jaar natuurlijk mooi gebruikmaken van herfstfoto's en bijbehorende belevenissen.

   Verwijderen
 3. Oohh what a beautiful nature and colors / tuska 👌
  I have visit Åre in wintertime and it was lot of snow then...celebrate New Year then ...it was lot of tourism...but lit of snow too 👌
  Härjedalen name come from Herjardalr ( gammal norsk ) and was part og Norway to 1645...so it has been The Old Norway mark you have visit Elly :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. The colors were wonderful, Birit.

   Åre is a ski resort, isn't it? Celebrate New Year in the snow, that must be beautiful.

   Härjedalen in former times a part of Norway? Now I have learned something from you I didn't know. That's nice. Thanks for mentioning that piece of history :-)

   Verwijderen
 4. Oh, Jämtland is zo mooi Elly! Ik was vorig jaar zelfde periode een klein beetje hoger dan waar jullie waren. Zelfde kleuren, zelfde ruige terrein, zelfde heerlijke herinneringen. Heb je ooit al de boomgrens voorbij gewandeld in Zweden? Ik kan maar geen genoeg krijgen van dat ongerepte landschap. Ik kijk uit naar meer foto's en verhalen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Jämtalnd is mooi, Katrien. Wij hebben al eens op de Idre Fjäll boven de boomgrens gewandeld en dat was magnifiek! Die ongerepte natuur en het weidse uitzicht daar zijn prachtig.
   Na onze reis die we dit najaar gemaakt hebben, beschik ik voorlopig weer over genoeg onderwerpen waarover ik kan bloggen :-)

   Verwijderen
 5. Ooooh, prachtig... Zelfs zonder zon (of misschien wel juist omdat de zon niet scheen). De stilte is gewoon 'hoorbaar'. Ik kijk uit naar het vervolg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was er inderdaad prachtig en heel stil, Marjon. Als de zon had geschenen waren de kleuren nog intenser geweest, denk ik. Dan lijkt het bijna alsof gele blaadjes licht geven en rode blaadjes worden vuurrood. Maar wij waren hier al helemaal tevreden mee :-)

   Verwijderen
  2. Yes Elly Åre is Ski Resort with snow 👌
   And Härjedalen was part of Norway to 1645 ;)
   ( look from Google tio )

   Verwijderen