zondag 20 november 2016

Herfst in Härjedalen 2

De foto van het schrift en de pen. Misschien herinneren jullie je die foto nog. Hij is te zien in mijn blogpost Herfst in Härjedalen 1. Daar lees en zie je meteen meer over een mooie plek in het Zweedse Härjedalen waar wij te midden van warme herfstkleuren een aantal aangename uurtjes doorgebracht hebben. 
Ik had vorige keer gezegd dat ik jullie iets over die bewuste foto zou vertellen. Op de plek waar wij ons bevonden stond een schuilhut. In de hut hing een schrift, vastgemaakt met een touwtje aan de houten wand. Het is een soort gastenboek waarin je een reactie kunt achterlaten over hoe je het verblijf op die stille plek midden in de natuur ervaart. Een behoorlijk aantal bladzijden was gevuld met enthousiaste reacties in diverse talen, die de omgeving, de stilte en alles wat daarbij hoort beschreven. Zodra ik op een dergelijke plek pen en papier tegenkom, dan ontkom ik er niet aan er iets mee te doen. Natuurlijk moest er een reactie aan het schrift toegevoegd worden.  Behalve iets over de plek zelf kon ik het niet laten een verwijzing naar twee van mijn boeken, Volg je hart en Vier het leven, in het schrift te schrijven. Maar wie kent mijn boeken in het Hoge Noorden? Op een enkeling na, niemand. Het was dan ook bedoeld met een knipoog naar het leven, de mensen die het toevallig lezen iets op het hart drukken. Tussen een palet aan herfsttinten besefte ik eens te meer dat, net zoals de natuur de seizoenen inkleurt, wij zelf ons leven van kleur kunnen voorzien. Soms moet je het aandurven buiten de lijntjes te kleuren of iets anders kiezen dan de gebruikelijke tinten, om op die manier meer uit het leven te kunnen halen. 


Dat kan als gevolg hebben dat er mensen zijn die jouw keuze toejuichen én er mensen zijn die jou benijden. Die laatsten kunnen jou op de een of andere manier laten merken dat ze de weg die jij ingeslagen bent niets vinden. Maar dat is hun probleem.   
Dus ik zeg: volg je hart, zoek mooie kleuren uit, let niet te veel op de lijntjes en klieder er zo nu en dan fijn op los. Begeef je een keer buiten de gebaande paden. Het maakt het leven veel leuker en zeer zeker kleurrijker.  
     

    

8 opmerkingen:

 1. Follow your heart ken ik sinds gisteren. Celebrate live, dat kwartje viel niet. Je moet je boeken ook laten vertalen :-). Weer mooie foto's, vooral de boom die het leven is teveel gevierd heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vertalen, als dat toch eens zou kunnen...

   Dank je wel :-) Er waren daar meerdere bomen die het leven nogal uitbundig gevierd hadden ;-) Dat vergrijsde hout met die herfstkleuren zijn echt natuurlijke kunstwerken om te zien.

   Verwijderen
 2. Wat een mooie, wijze blogpost. Ik kan me er helemaal in vinden :-) Mooi trouwens, dat daar een schrift is voor de bezoekers. Wie heeft dat daar opgehangen, wie gaat het lezen? Diegene moet dan zelf ook heel goed beseffen hoe bijzonder die plek is.

  Prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, dank je wel! Ik word een beetje verlegen van het woord 'wijze'. Maar fijn om te lezen dat jij je erin kan vinden.

   Ja, zo'n schrift is leuk. Ik weet eigenlijk niet eens meer wie het daar een plekje in die schuilhut heeft gegeven. Er stond wel iets voorin geschreven, maar van wie dat precies afkomstig was...
   Diegene waardeert in ieder geval de mooie omgeving waarin hij of zij woont.

   Verwijderen
 3. :-) Het zijn wijze woorden :-) Spiritueel mag ook, maar dat vind ik ook wijs.

  Ja, precies, diegene waardeert dat zeker en dat vind ik mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig dit soort initiatieven tot delen van elkaars beleving! Buiten de lijntjes kleuren.. ik doe mijn best... Juist als ik niet buiten de lijntjes kleur voel ik me benauwd. Dat keurslijf.. brrr.
  Juist net ff anders, je krijgt er andere vrienden door en een lieve lees en schrijfvriendin.
  Ga zo door!! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat zijn zeker mooie initiatieven, Marjanne.

   Dat is precies wat ik ook vaak denk: niet voortdurend binnen die lijntjes blijven. Doe eens iets anders dan anders of iets wat niet iedereen misschien al doet. Je komt dan vanzelf gelijkgestemden tegen of mensen die er een andere, interessante mening op na houden en dat maakt het juist zo leuk.

   Dank je wel en ik zal mijn best doen!

   Lieve groet ♥

   Verwijderen