zaterdag 22 juli 2017

Sfeerplaatjes

Het mooie Drentse land hebben wij achter ons gelaten. We zijn weer thuis. Diever lijkt ver weg maar ligt slechts een uurtje rijden van ons verwijderd. Wat is nou een uurtje? En toch is het daar een andere wereld. Een wereld met een enorme variatie in het landschap, met rust en stilte en fijne fietstochten door de prachtige natuur en schilderachtige dorpjes. Ja, dat mis ik allemaal wel een beetje. Maar waar het vooral om ging, was dat R en ik daar een zekere mate van rust zouden vinden na de heftige tijd die achter ons ligt en dat eraan mijn conditie gewerkt zou worden. Die laatste had na mijn operatie van eind april een flinke knauw gekregen. Beide dingen zijn gelukt. We konden daar heerlijk tot rust komen en mijn lichamelijke conditie is er dankzij het vele fietsen behoorlijk op vooruitgegaan. Dat is heel erg fijn, al moet ik er wel bij zeggen dat sommige andere dingen mij snel te druk worden en daardoor veel energie kosten. Denk aan lange gesprekken voeren, drukte in winkels of op straat en bij feestjes e.d. Maar ook dat zal te zijner tijd vast wel weer de goede kant op gaan.

Natuurlijk heb ik geprobeerd schrijfinspiratie op te doen tussen de bossen en op de heide en heb ik veel nagedacht over een eventueel vervolg op De kleur van liefde. Het is de eerste keer dat lezers vragen of ik op een van mijn boeken een vervolg ga schrijven. Leuk! Of ik dat daadwerkelijk ga doen weet ik nog niet zeker. Het is namelijk een behoorlijke uitdaging. Een tweede deel mag niet onderdoen voor het eerste deel en als het even kan moet het misschien nog beter zijn dan het eerste boek. Ik heb ooit gezegd dat ik wel van een uitdaging hou, dus wat houdt mij tegen? Eh... laat ik eerst maar eens zorgen dat ik mijn nieuwe manuscript af krijg. Er wordt hard gewerkt aan een verhaal dat zich dit keer niet in Drenthe maar weer in Noorwegen afspeelt. Dat doet mij regelmatig naar onze foto's teruggrijpen die daar gemaakt zijn. Bij het bekijken van de foto's kwam ik een paar sfeerplaatjes tegen die niets met het nieuwe boek te maken hebben maar alles met rust en stilte. Daar moest ik natuurlijk even bij wegdromen.  De foto's zijn gemaakt bij het Noorse Hornnes in het Setesdal. Op de twee bovenstaande foto's zorgde de ondergaande zon voor een bijzonder plaatje. Het leek alsof we deel uitmaakten van een prachtig schilderij. De volgende foto is in de ochtend gemaakt. Als je lang genoeg naar de foto's kijkt voel je bijna de rust, hoor je bíjna de stilte. En laat dat nou net iets zijn waar ik van hou :-)

7 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's Elly en kan me voorstellen dat je hier weer de rust voelt die de foto's uitstralen. Zoiets bij je werkplek hangen dat haalt vast de spanning van het schrijven weg. Een foto van het Groninger landschap hangt hier in de kamer en geeft rust als ik er naar kijk.
  Succes met het schrijven!
  groetjes,Truus uit Drenthe xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Truus! Bij mijn werkplek heb ik ook foto's staan en hangen waar ik graag naar kijk. Zoiets brengt inderdaad rust met zich mee en maakt je soms aan het glimlachen omdat het een mooie herinnering oproept.
   Groningen kent ook veel mooie en leuke plekken!

   Ik schrijf nog even flink door, dank je :-)
   Hartelijke groet, Elly

   Verwijderen
 2. Gelukkig maar weer dat er wat rust is gekomen. En het volgend boek weer in Noorwegen. Super !!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De omgeving en de rust in Drenthe heeft zijn uitwerking niet gemist.
   Ja, ik bivakkeer nu dagelijks in Noorwegen, al is het in gedachten. En daar worden we toch wel weer een beetje op een andere manier onrustig van. Dan beginnen de reiskriebels de kop op te steken, maar dat is niet erg :-)

   Verwijderen
 3. Wat een prachtige foto's! En wat een verschil qua licht, avond of ochtend.

  Ik ben blij voor je dat Diever je meer energie heeft gegeven en je alles daar een beetje op een rij kon zetten. Er is natuurlijk wel erg veel gebeurd (lichamelijk en emotioneel), dat is allemaal niet niets!

  En ik ben natuurlijk heel erg benieuwd naar je nieuwe boek! En ook naar een vervolg op De kleur van Liefde, zou geweldig zijn. Heerlijk hè, dat je als schrijfster alle kanten op kan :-)

  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! :-) Het voortdurend wisselende licht is zo mooi om te zien en om vast te leggen.

   Ja, ik voel me energieker. Ik heb weer meer zin om van alles te doen. Dat ontbrak er nog weleens aan. Het is fijn dat het beter gaat. Ik had zelfs eerst geen zin meer in schrijven. Dat wil wat zeggen... Nu schrijf ik er gelukkig weer volop op los, maar op het nieuwe boek zul je helaas nog een poosje moeten wachten. Dat wordt wel volgend jaar.
   Ja, als schrijfster heb je veel vrijheid en dat is inderdaad heerlijk. Dat kun je lang niet van alle beroepen zeggen dat je veel vrijheid hebt. Dat houd ik mezelf dan ook voor als ik weer eens geen inspiratie heb, met een deadline zit e.d. en zit te mopperen dat schrijven toch ook niet alles is ;-)

   Dank je! Jij ook een fijne dag!

   Verwijderen
  2. Ja, dat wil zeker iets zeggen! Fijn dat dat tij aan het keren is. Want als het schrijven ook niet trekt, zit je echt niet lekker in je vel.
   Ach weet je... Naar jouw boek uitkijken is ook heel leuk, want zodra ik het heb, lees ik het in een dag uit ;-)
   En mopperen hoort erbij. Het kan niet alleen maar leuk zijn toch ;-)

   Dank je!

   Verwijderen