vrijdag 23 oktober 2015

Noordelijke herfstplaatjes

Zomaar een paar herfstplaatjes, ooit geschoten in Noorwegen op een camping aan het Langsjøen in Sømådalen, provincie Hedmark. Een plek waar we jaar na jaar naartoe reisden om er te kamperen en ons onder te dompelen in rust en stilte. Soms voor een paar dagen, als we in de buurt waren, en soms voor een paar weken. Een plek met een fantastische ligging waar je overrompeld wordt door natuurschoon. 
Foto boven: uitzicht vanaf de berg Gloføken. Ergens beneden aan het meer ligt de camping. Wat een locatie, hè? 
Foto onder: een serene herfstochtend aan het Langsjøen én het geweldige uitzicht vanaf de camping. 


De kleuren kunnen erg intens zijn tijdens een noordelijk najaar, zoals op de foto hieronder te zien is. Het was toen nog niet eens volop herfst. De foto is gemaakt in de buurt van Sømådalen.Meer weten over deze bijzondere plek? Kijk dan hier.

Informatie over de bovengenoemde camping vind je hier.   7 opmerkingen:

 1. Oh wat mooooi daar. En wat een mooie (pre-)herfst hebben ze daar...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, de herfst laat daar fantastische kleuren zien. Wij waren, zo rond half september, eigenlijk nog te vroeg. De kleuren worden alleen maar intenser naarmate het daar kouder wordt. Dus we zouden nog een keer later in het jaar moeten gaan om de herfst volop mee te kunnen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In Oostenrijk begint de herfst ook al half september hoor (althans de herfstkleuren). Soms ligt er begin oktober al sneeuw, dus over intens gesproken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In de Oostenrijkse bergen zal het inderdaad ook eenzelfde soort klimaat zijn. Vroeg herfst en vroeg sneeuw. En vaak ook laat in het voorjaar nog sneeuw. Allemaal toch wat anders dan wij in Nederland gewend zijn.

  BeantwoordenVerwijderen