vrijdag 9 oktober 2015

Geluksoma

Ja, ja... Daar lig ik dan tussen Jill Mansell, Fausto Brizzi, Graeme Simsion en vele andere bekende namen in de schrijverswereld. Nou ja, ik lig natuurlijk niet persoonlijk op de boekentafel bij Bruna uitgestald (zou misschien een goede promotieactie zijn) maar mijn boek Blind Vertrouwen wel. Het is voor het eerst dat een van mijn boeken bij Bruna in de winkel ligt, in mijn eigen woonplaats Dronten nog wel. Het was een fotomoment waard. 


Een paar jaar geleden had ik niet durven dromen dat zoiets met een van mijn boeken zou gebeuren. Ik ben een regelrechte geluksoma, zoals een van de boektitels luidt die bij Bruna naast mijn boek op de tafel ligt. Ja, dat ben ik! En wat betreft mijn echtgenoot: je bent geweldig! (ook een van de titels op de tafel.) Hij was namelijk bij Bruna in de winkel en heeft speciaal voor mij deze foto gemaakt. En niet alleen daarom is hij geweldig. Hij is mijn grote steun geweest al die maanden dat ik me door de chemokuren heen moest worstelen. Liefde kan mislukken (ja, we hebben weer een titel van de tafel te pakkenmaar in ons geval zit dat wel goed. 
En als we het toch over de boektitels hebben die op de foto staan afgebeeld, ik hoop dat mijn echtgenoot en ik veel meer dan 100 gelukkige dagen tegemoet gaan en ons leven niet opnieuw versplinterd wordt. Dit jaar is het niet gelukt, maar wie weet keren we volgend jaar terug naar de bergen in het Hoge Noorden. In het licht van wat wij weten zou dat mogelijk moeten zijn. Ik hoop het. Ik kijk ernaar uit! Soms moet je blind vertrouwen in de toekomst hebben. 
11 opmerkingen:

 1. Erg leuk geschreven. Het zal wel het Rosie effect zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, haha! Die had ik nog niet genoemd.
  Dank je wel, Hans :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk en wat fijn voor je, gefeliciteerd! Ik herken dit gevoel. Ik moest ook een foto maken als toen in Hamburg mijn boek in de boekenwinkel om de hoek stond.... :-)
  Groetjes en veel success, Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel, Sabine :-)

  Dat blijf ik een speciaal moment vinden als ik (of mijn man) een van mijn boeken ergens tegenkom. Of het nu in een winkel is of in een bibliotheek, dat maakt niet uit. Ik hoop dat het nooit went...

  Groeten en bedankt voor je reactie!
  Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat leuk Elly en *In het licht van wat wij weten, lig je daar vertrouwd ;-).
  Succes met de verkoop!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, dat zit vast wel goed.
  Bedankt, Marjanne!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je dat leuk geschreven! De Bakkersdochter kan je zeker niet verbeteren ;-)

  Gefeliciteerd! Dat is toch geweldig dat jouw boek daar tussen ligt en tegelijk denk ik: Maar waarom ook niet. Jouw boek hoort net zo goed op die tafel als al die andere boeken. Ik heb 100 Dagen, Je bent geweldig en het eerste Rosie-boek ook 5 sterren gegeven, net als jouw boek. Het tweede Rosie-boek (Het Rosie Effect) heb ik zelfs maar 4 sterren gegeven. Zegt wel iets toch?

  Ik hoop dat er nog vaak boeken van jou daar op tafel liggen!

  Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dank je wel, Marjon!

  Ik had gewoon het geluk dat er titels lagen waar ik mee uit de voeten kon. Maar De Bakkersdochter, ik wist niet hoe ik die er nog in moest verwerken, maar dat heb jij nu voor mij gedaan ;-)

  Die 5 sterren ben ik nog steeds erg blij mee en ik hoop uiteraard ook dat mijn volgende boeken daar op die tafel terechtkomen. Dat zou fantastisch zijn.
  Ik ben aan het nadenken over een of andere actie voor mijn nieuwste boek Winterromance. Met de feestdagen in het verschiet valt er vast wel iets te promoten op kerstgebied. Alleen nog even bedenken hoe... :-p

  Groeten en fijne avond nog!

  BeantwoordenVerwijderen