zondag 31 december 2017

Een speciaal hoekje

Er staat een dienblad bij ons in de woonkamer waarop allerlei dingen zijn uitgestald die met het noorden te maken hebben: stukjes drijfhout, een half rendiergewei, dennenappeltjes en een paar hartvormige stenen. Tijdens onze reizen naar Scandinavië ben ik altijd op zoek naar zulke stenen. De twee die op het dienblad liggen zijn nog maar een kleine greep uit mijn collectie van stenen harten. Alles is in Noorwegen gevonden. Behalve de dennenappeltjes, die komen uit Drenthe, het noorden van Nederland dus. Zelfs de vaas waarvan je rechts op de foto nog een stukje ziet, heeft een link met het noorden. We kregen hem van mensen die heel veel van Zweden houden. 
Nu en dan wisselt de collectie, komen er andere stenen of stukjes hout te liggen of heel andere voorwerpen. Net zoals het houdertje met het waxinelichtje erin, dat wisselt met de jaargetijden. Tijdens deze dagen is dat een houdertje in winter- of kerstsfeer, het liefst met een noordelijk tafereeltje erop, zoals een rendier of een mooie sneeuwkristal. Het is een dienblad vol met fijne herinneringen waar ik graag naar kijk, een hoekje in onze woonkamer dat telkens anders ingevuld wordt maar altijd met leuke dingen. Dingen waar ik blij van word. En daarmee kom ik meteen uit bij mijn nieuwjaarswens voor jullie: een gezellige jaarwisseling en...

10 opmerkingen:

 1. Wat een ontzettend goed idee en nog leuk om te zien ook! Wil graag zo'n hoekje kan ik goed gebruiken. Dank je wel voor de mooie wens en een mooi en vooral gezond 2018 voor jou en je dierbaren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n hoekje is eenvoudig te maken, Cobi, en fijn om telkens even naar te kijken. En af ten toe verander ik het als ik bijvoorbeeld weer iets anders heb gevonden wat geschikt is om op het dienblad neer te leggen.
   Jij ook bedankt!

   Verwijderen
 2. Een mooie laatste post van 2017 en natuurlijk hetzelfde gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Slik ... Dank je voor de lieve woorden, Elly!

  Hartelijke groet,
  Yvette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook hier een plekje met herinneringen. Ook voor jullie wens ik hetzelfde en heel veel van het goede. Gezellige jaarwisseling!
  hartelijke groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dus jij hebt ook zoiets gemaakt. Leuk om te weten, Truus :-)

   Dank je wel en lieve groet!

   Verwijderen
 5. Wat een mooi en speciaal hoekje! Daar wordt een mens toch blij van.

  Nogmaals een heel mooie en gezellige Jaarwisseling en een blij en goed 2018!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is altijd fijn om even naar het dienblad met die spulletjes te kijken en dan een moment terug te denken aan leuke dingen. Daar word ik inderdaad blij van :-)

   Dank je wel!

   Verwijderen