donderdag 4 mei 2017

Interviews, interviews...

Of je hebt een hele tijd geen interviews, of ineens krijg je ze allemaal achter elkaar. Afgelopen dinsdag werd ik door Omroep Flevoland uitgenodigd voor een interview in de radiostudio in Lelystad. Er zouden vragen gesteld worden over mijn leven als schrijfster en over mijn roman De kleur van liefde. Aangezien het tegen 4 en 5 mei liep vonden ze het toepasselijk om wat vragen te stellen over mijn boek. Er zit namelijk het een en ander in verwerkt dat met de Tweede Wereldoorlog te maken heeft. 
Ik was de zaterdag ervoor thuisgekomen vanuit het ziekenhuis en twijfelde of ik dit interview aan zou kunnen. Het ging om maar twee keer zeven minuten, de auto kon voor de deur geparkeerd worden, ik kon daar in een comfortabele stoel zitten en R mocht mee de studio in. Ik had nog nooit een radiostudio bezocht en werd toch wel een beetje nieuwsgierig hoe zoiets in zijn werk zou gaan. En wat ik nog het leukste vond, is dat ze mij gevraagd hadden een interview te mogen afnemen. Meestal neem ik zelf contact op met kranten, tijdschriften en omroepen. Dit was een soort mijlpaal voor mij, dat ik nu een keer gevraagd werd in plaats van andersom. Die kans wilde ik niet laten schieten. Die twee keer zeven minuten zou toch moeten lukken en Lelystad was dichtbij. Dus waarom niet? Zodoende zat ik dinsdagmiddag in de studio en heb ik een superleuk gesprek gehad met de twee presentatoren van het programma Dit is Flevoland. Als je op Dit is Flevoland klikt, kom je bij het interview terecht. 
Ik vond het in ieder geval een geweldige ervaring. Je moet toch alles een keer meegemaakt hebben? R mocht een paar foto's in de studio maken. Fijn dat we daar toestemming voor kregen!


Op de foto boven kijk ik een beetje gespannen totdat de uitzending begint. Gelukkig ging het daarna eigenlijk vanzelf.Een van onze dochters had een foto gemaakt van de live uitzending via internet. Daarom is de onderstaande foto niet zo scherp als de rest. Maar zoals jullie zien zit ik er al heel wat meer ontspannen bij en hadden we er plezier in. 


Maar wat betreft al die interviews achter elkaar, eind maart en begin april had ik een interview in Dagblad van het Noorden en de Drentse regionale krant Da's Mooi. Dit naar aanleiding van mijn roman De kleur van liefde. Op 20 april verscheen er een interview in het dagblad De Stentor. Dat laatste interview had ik nog net gedaan voordat ik naar het ziekenhuis vertrok en dat is, net als de artikelen in de andere kranten, een erg leuk interview geworden en gaat vooral over mijn leven als schrijfster.


Helaas heb ik nog geen duidelijke foto van het artikel in De Stentor, dus de tekst lezen zal nogal moeilijk gaan, denk ik. Als ik een betere foto heb waarop de tekst goed te lezen is, dan plaats ik die nog een keer. 
Zo zie je maar, druk met interviews en dat alles vanwege De kleur van liefde. Ik geniet er in ieder geval met volle teugen van :-) 

2 opmerkingen:

 1. Geweldig, dat interview bij de radio, leuk om je te horen. En je interview in de krant heb ik helemaal kunnen lezen hoor :-) Ik vind het zo leuk dat juist 'De kleur van liefde' deze week zoveel aandacht krijgt, heel terecht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was een superleuke ervaring. Mooi dat je het interview in de krant kon lezen. Ik dacht dat het misschien te onduidelijk zou zijn.
   Ook ik vind het natuurlijk helemaal te gek dat er juist nu aandacht aan de De kleur van liefde besteed wordt. Dank je wel! :-)

   Verwijderen