maandag 20 maart 2017

Opladen

Soms denken R en ik terug aan een plek waar wij in alle rust konden genieten van het mooie Noorse landschap. Een plek waar op dat moment bijna geen mensen aanwezig waren, waar de herfsthemel prachtig helderblauw was, de zon uitbundig scheen, zelfs warmte verspreidde en dat voor 2 oktober. Een plek met een schitterend uitzicht, waar het water tegen de rotsachtige oever kabbelde, een geluid dat heel rustgevend is. Een plek waar ik vroeg in de ochtend met blote voeten in mijn teenslippers over het bevroren gras naar het sanitairgebouw liep en genoot van de tintelende, frisse lucht die, mocht ik nog niet goed wakker zijn, ervoor zorgde dat dat wel gebeurde. Een plek waar, behalve het zacht klotsende water, stilte heerste. Een plek die ons onze gedachten liet ordenen en ervoor zorgde dat er ruimte in ons hoofd vrijgemaakt werd voor een meer relaxte manier van denken. Je zou altijd een plek als dit in de buurt moeten hebben, zodat je je even terug kunt trekken als je daar behoefte aan hebt. Dat lijkt ons wel wat.   

Deze plek vind je op Vik Camping in Nissedal, in de Noorse provincie Telemark. Ik kan helaas geen website van deze camping vinden. De camping ligt in ieder geval aan het meer met de naam Nisser en op het moment dat wij daar waren, in het najaar, was er maar een handjevol Noorse kampeerders op de camping te vinden. Heerlijk rustig dus. Het betalen van een overnachting op de camping had nogal wat voeten in aarde. De receptie was gesloten (logisch in het najaar) en er hing een briefje met een telefoonnummer of je kon via wat aanwijzingen naar een huis aan de overkant van de weg lopen en daar betalen. 
In het voor- en najaar stuit je regelmatig op dit soort dingen en wij zijn er inmiddels aan gewend geraakt. Wij hebben trouwens voor de laatste optie gekozen. Als je belt gebeurt het weleens dat je iemand aan de aan de lijn krijgt die geen woord Engels spreekt. Uiteindelijk kom je er samen wel uit maar handig is het niet. Dan gaan we liever op zoek naar het betaaladres en dan maar hopen dat er iemand aanwezig is. Ook dat is altijd afwachten. Ach, het heeft ook wel iets. Zolang je geen haast hebt, is er niets aan de hand. 


Op de bovenstaande foto kijk je op de camping. De foto is gemaakt vanaf de oever van het meer.


Nog een paar zonnige plaatjes. Voel je jezelf al meer relaxed worden? ;-) 
Op dit moment is er veel onrust in ons leven. Dat is de reden dat wij graag terugkijken naar momenten waarbij we ons veel beter voelden, veel relaxter en het leven bovenal veel zorgelozer leek te zijn. Ja, je zou eigenlijk altijd een plek als hierboven binnen handbereik moeten hebben of een andere mooie en rustige plek waar je een ogenblik afstand kunt nemen van alles wat er gaande is. Een plek waar je jezelf op kunt laden. Ieder mens heeft dat soms gewoon even nodig.

7 opmerkingen:

 1. Very nice Elly and so peaceful Place. Norway is so beautiful Place :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yes, it is a wonderful place, Birit. It calms the mind and that's nice :-)

   Verwijderen
 2. Prachtige plaatjes van een prachtig land. Ik snap dat je daar rust in je hoofd krijgt.Ik hoop lieve Elly dat de onrust snel uit jullie leven zal verdwijnen. Ik denk aan jullie en geef je een warme knuffel. Veel sterkte. xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is er zo mooi en rustig, Cobi. Zoiets zouden we dicht bij huis moeten hebben, zodat je er af en toe even naartoe kunt gaan :-)
   Lief van je, dank je wel!

   Verwijderen
 3. Wat een prachtige foto's van een mooie natuur... Ik laad al op door er naar te kijken en jouw woorden te lezen. Natuur geeft energie. Wie weet wordt het toch ooit Noorwegen voor ons :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je :-) De omgeving en de weersomstandigheden zaten natuurlijk wel mee, perfect om foto's te maken.

   Ja, gewoon af en toe naar dit soort foto's kijken, dat doe ik ook. Jullie zullen vast wel foto's hebben van Oostenrijk waar je ook graag naar kijkt.

   De camping die ik in deze blog noem ligt in het zuiden van Noorwegen. Je hoeft meestal niet eens ver te rijden om in mooie natuur terecht te komen en dat is fijn. De Noren die in steden wonen hebben een immense achtertuin, zeggen wij altijd ;-)

   Verwijderen
  2. Ja, dat is in Oostenrijk ook: je rijdt een drukke stad uit en je zit direct in de natuur. Heerlijk!

   Ja hoor, dat hebben wij ook met foto's van Oostenrijk :-)

   Verwijderen