donderdag 13 oktober 2016

Op jacht naar het noorderlicht 2

Hoe is het ons vergaan op onze jacht naar het noorderlicht in Noorwegen? Ja, we zijn inmiddels teruggekeerd van een fantastische reis naar het noorden en, ja, we hebben het noorderlicht gezien! Daar ga ik later meer over vertellen en meerdere foto's van plaatsen. Op dit moment heb ik wat andere dingen te doen en schiet het bloggen er even bij in, maar ik kan het natuurlijk niet laten om jullie alvast een voorproefje te presenteren van wat we zoal beleefd hebben. En laten we dan maar beginnen met het noorderlicht dat zich als een groene sluier aan de westkust van Noorwegen, boven de stad Ålesund, aan de hemel ontvouwde. Ongelofelijk, wat een belevenis!


En daarnaast werden we getrakteerd op een flink aantal zonnige dagen die de intense herfstkleuren nog levendiger maakten dan ze al waren. De volgende foto is daar nog maar een klein voorbeeld van en is gemaakt aan de oever van het Femundmeer in de Noorse provincie Hedmark.


We hebben drie dagen op de hoogvlakte Valdresflya vrij gekampeerd om mee te kunnen maken hoe een Samische familie hun kudde rendieren vanuit de bergen bijeendreef. We hebben nog nooit zo veel rendieren bij elkaar gezien. Ook dit was een ware belevenis! 


Na een aantal keren de Noordkaap bezocht te hebben en een keer de Westkaap, werd het tijd om het zuidelijkste punt van Noorwegen te bezoeken: Lindesnes. Daar vind je de oudste vuurtoren van Noorwegen: Lindesnes Fyr. Ons bezoek daar moest natuurlijk vastgelegd worden. Dus zelfontspanner aan en fotograferen maar. Klinkt simpel. Toch duurde het ongeveer vijf foto's voor we er een beetje fatsoenlijk op stonden :-) 


Dit is een kleine greep uit onze reis. Volgende keren zal ik veel meer vertellen over onze avonturen in het Hoge Noorden, over spectaculaire zonsondergangen, uitbundige herfstkleuren, een stadsbezoek met uitzicht, bergachtige gebieden en kale hoogvlaktes, een bakker en een schaapherder, elanden en rendieren en wat al niet meer. En natuurlijk niet te vergeten, het noorderlicht. Uiteraard alles met bijbehorende foto's. Tot dan! 

10 opmerkingen:

 1. Super !!!! Rendieren, wauw !!! Bent benieuwd naar de verhalen en de foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was inderdaad super! Het noorderlicht, de rendieren en de herfstkleuren waren een cadeautje.

   Ja, verhalen genoeg. En foto's :-)

   Verwijderen
 2. Ik kan me voorstellen dat jullie genoten hebben Elly! Dit is een mooi voorsmaakje op wat vast gaat volgen hier op je blog. Noorderlicht! Hoera :) Ik kijk uit naar je foto's. Ik had mn camera in de berghut achtergelaten toen we volle goede hoop voor de derde keer 's nachts buitenzaten om het noorderlicht voor het eerst te zien. Geen bewijs maar staat op m'n netvlies gegrift. Wel beetje jaloers wat betreft die rendieren. Moet uniek geweest zijn om die Samische familie te mogen volgen. Bedankt om al een tipje van de sluier op te lichten. Katrien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het noorderlicht fotograferen viel nog niet mee, maar het is gelukkig behoorlijk gelukt. En als het niet gelukt was, ja, dan staat het inderdaad op je netvlies gegrift. Zoiets vergeet je nooit meer.

   Dat we konden meemaken hoe de rendieren bijeen werden gedreven was puur toeval. We waren op het juiste moment op de juiste plek. Uniek. Daar denken we nog vaak met veel plezier aan terug.

   Hartelijke groet!

   Verwijderen
 3. Die kleine greep uit jullie reissouvenirs zegt al heel veel. Prachtige, bijzondere foto's! Al die rendieren zeg, wauw! En het Noorderlicht. Je kopfoto is trouwens ook prachtig.

  Fijn dat jullie zo genoten hebben. Ik kijk uit naar alles foto's!

  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!

   Zelfs de rendieren zijn nog maar een kleine greep uit een immense kudde :-) We hebben alles, de landschappen, de kleuren, het licht enz. heel intens beleefd en daar zijn we erg blij mee.

   Wat de foto's betreft, die moet ik eerst eens goed uitzoeken. Zo veel foto's... :-)

   Jij ook een fijn weekend!

   Verwijderen
 4. Very beautiful photographs 😊👌
  Your have had nice and long trip in Norway :-)
  Good memories and happiness:-) Norway is so beautiful country with all colors :-)
  Ihave already miss your too and have a nice weekend too 😊

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you, Birit!

   We have made a beautiful journey in Norway. The autumn colors are wonderful there! And we have collected a lot of good memories :-)

   I wish you a nice weekend as well!

   Verwijderen