woensdag 26 oktober 2016

A room with a view

En plotseling besloten wij tijdens onze reis door Noorwegen Ålesund te bezoeken, een stad gebouwd in Jugendstilstijl, ook wel Art Nouveau genoemd. Ålesund ligt aan de Noorse westkust en wij bevonden ons nog ergens in het oosten van Noorwegen toen wij op het idee kwamen om naar deze stad toe te reizen. De reden voor ons bezoek: het noorderlicht spotten. Dat klinkt misschien vreemd, maar er was, o.a. vanwege goede weersomstandigheden, binnen afzienbare tijd een grote kans om daar het noorderlicht te kunnen waarnemen. Dus camper gestart en rijden maar. Op de foto hieronder zie je Ålesund, gefotografeerd ergens halverwege de berg Aksla.


In Ålesund hebben mijn echtgenoot en ik uiteraard door deze mooie stad rondgeslenterd en het befaamde uitzicht vanaf de berg Aksla bewonderd vanaf dezelfde plek waar we jaren geleden samen ook het uitzicht bekeken hebben. Maar over het noorderlicht en de stad zelf ga ik nu verder niet uitweiden. Daar vertel ik jullie later graag meer over.
Eerst laat ik jullie kennismaken met de plek waar wij ons in Ålesund installeerden: de officiële camperplaats Hjelsetgården Bobilparking, een locatie met een prachtig en riant uitzicht op zee en de eilanden voor de kust. En wat voor ons niet onbelangrijk was: uitzicht op het noorden. Wij hadden onze eigen room with a view.Het centrum van Ålesund en de berg Aksla lagen op loopafstand en twee keer per dag kwam er een schip van de Hurtigruten scheepvaartmaatschappij vanaf zee tussen de eilanden door varen om in de haven van Ålesund aan te leggen. 
Op de foto hierboven zie je een van de schepen van de Hurtigruten die genoemd is naar de oprichter van deze scheepvaartmaatschappij: Richard With. Er was altijd wel iets te zien op en bij het water en dat was alleen al leuk.


Tegen de avond zorgde de ondergaande zon voor een prachtig schouwspel dat voortdurend wisselde van  kleur. We kwamen eigenlijk ogen tekort met de eilanden, de schepen, de zee en het mooie licht om ons heen.Het werd langzamerhand donker en er gingen steeds meer lichtjes aan. De eerste sterren verschenen en we vroegen ons af of we deze avond het noorderlicht te zien zouden krijgen.

Wordt vervolgd...8 opmerkingen:

 1. Erg mooie foto's. Nu ben ik wel heel benieuwd naar de stad zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel, Hans 😊
  Een post over de stad zelf staat in de planning, maar ik vrees dat je helaas nog even geduld moet hebben. Maar ik kan het jullie wel aanraden de stad te bezoeken, mochten jullie daar een keer in de buurt zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's, wat kan een uitzicht steeds weer anders zijn, hè. En net als Hans ben ik ook benieuwd naar de stad zelf en natuurlijk naar de Noorderlicht-foto's. Je houdt ons wel in spanning hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Marjon!
   Het uitzicht was daar fantastisch. Wij houden ervan om naar de zee te kijken en alles wat erbij hoort, dus dan geniet je dubbel.

   Een beetje in spanning houden kan geen kwaad, dacht ik toen ik deze post schreef 😃

   Verwijderen
 4. Prachtige foto's! Water leeft en is steeds weer anders, dat zie je hier heel goed. Mooi plekje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Dani!
   Ja, water is mooi om naar te kijken. Het was een perfecte plek om van alles te kunnen zien.

   Verwijderen
 5. Jeetje wat een prachtige foto's ben er stil van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Cobi!
   We hadden het geluk dat het een prachtige plek was waar we goed foto's konden maken en natuurlijk ook nog eens van alles konden genieten.

   Verwijderen