vrijdag 1 juli 2016

Emigreren

Misschien hebben jullie opgemerkt, of misschien niet, dat ik me de laatste tijd niet zo veel op de sociale media begeef. We zijn er een paar weken tussenuit geweest naar Drenthe. Mijn echtgenoot en ik hadden onze rust hard nodig, vooral rust in ons hoofd, dat steeds voller en voller leek te raken, sinds we in 2013 voor het eerst met kanker te maken kregen en die ziekte daarna eigenlijk nooit meer uit ons leven is verdwenen. Mijn man is nog onder behandeling en onze schoonzoon en ikzelf bevinden ons in het eerste jaar van controles. Nee, we komen er voorlopig niet los van. Maar tussendoor genieten we van allerlei dingen, al denk ik regelmatig terug aan de Drentse rustmomenten in deze mooie noordelijke provincie.


Ik grapte tegen man en kinderen dat ik ging emigreren en wel naar Drenthe. Drenthe is gewoon een heel andere wereld, een plek waar je prachtige natuur vindt, die soms bijna Zweeds aandoet. Een plek waar je nog echt tot rust kunt komen, tintelende boslucht kunt opsnuiven en het getjilp van vogels op de achtergrond hoort i.p.v. auto’s en vliegtuigen. 


Waar altijd wel ergens een gezellige braderie in een knus en pittoresk dorpje gaande is en waar het goed toeven is op zowel een gemoedelijk terrasje, als op een bankje met een weids uitzicht over stuifzand en heide. 


Een plek waar statige dennenbomen hoog boven je uittorenen en waar bij een verstild vennetje het witte wollegras of veenpluis heen en weer wiegt in een zachte bries. Waar bos en heide worden afgewisseld door graslanden met waterpartijen waarin eindeloze wolkenluchten weerspiegeld worden tussen het malse groen en zonnige boterbloemen.Een plek waar smalle paadjes, omzoomd door bomen, je naar nieuwe, schilderachtige bestemmingen leiden.


Waar de ene fotograaf de andere ongemerkt bespiedt ;-)Drenthe is een plek waarvan iemand, die ik laatst sprak en voor het eerst Drenthe bezocht had, zei: “Is dit ook Nederland? Nooit geweten dat het er zo mooi is en zo anders dan in de rest van ons land.” Haar reactie zegt genoeg. Zal ik alvast de verhuisdozen gaan inpakken? ;-)
6 opmerkingen:

 1. Geweldige provincie!! Veel plezier daar!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is er inderdaad prachtig, Monique. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 2. Wat een prachtige foto's! En wat een prachtige natuur. Ja, Drenthe is mooi (en zo goed ken ik het nog niet eens). Ik kan me dat idee van emigreren helemaal indenken. Want Nederland kent vele gezichten.

  (Ik dacht dat ik al lang op deze blogpost had gereageerd, ik begrijp er niets van).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! De omgeving leent zich er natuurlijk wel voor.

   Al is Nederland nog zo klein, er valt van alles te zien. En soms lijkt het of je veel verder van huis bent dan een uurtje rijden. Dat gevoel hebben wij in Drenthe.

   Je kunt ook niet altijd alles bijhouden, toch? ;-)

   Verwijderen
 3. Nou, jouw blogposts (wat een woord!) houd ik graag bij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen