maandag 13 oktober 2014

Beloofde foto's TorghattenIn mijn blogpost 'Versteende trollen en andere bezienswaardigheden' had ik beloofd extra foto's te plaatsen van onze wandeling naar de rotsformatie Torghatten. Voor wie meer wil weten over Torghatten kan hier een kijkje nemen en zich verbazen over dit indrukwekkende natuurverschijnsel. De wandeling naar Torghatten begint vanaf de parkeerplaats bij het motel van Torghatten camping. Op boven- en onderstaande foto zie je de parkeerplaats aan de linkerkant van de weg liggen.


De wandeling is niet moeilijk en duurt ongeveer 15-20 minuten. Het pad stijgt voortdurend en het laatste gedeelte is het klauteren tussen de rotsblokken door. Gelukkig zijn grote, vlakke stenen zo neergelegd dat je je makkelijker voort kunt bewegen. Terwijl je daar naar boven klimt vraag je je af wat je te zien zult krijgen zodra je dat 'zwarte gat' bereikt hebt.


Bij de ingang van de rots aangekomen valt er een prachtig uitzicht over de omgeving te bewonderen.


Binnen in de rotsformatie zelf worden hoogtes overbrugd door houten trappen die je langs enorme rotsblokken leiden.


Links op de foto zie je nog net een trap die tegen
de rotswand is aangeplakt.

Niet alleen Torghatten zelf, maar ook de weg ernaartoe is de moeite van het rijden waard. Onderweg een stop maken levert mooie plaatjes op.
Vooruit, voor degenen die mijn vorige blogpost over Torghatten nog niet gezien hebben en daardoor deze foto hebben gemist, het spectaculaire uitzicht waar het allemaal om draait, het zicht vanaf Torghatten over de zee en de eilanden voor de Noorse kust. 


Dus mocht je ooit in de buurt van Torghatten komen, neem de tijd om deze wandeling te maken en laat je overweldigen door het fantastische landschap dat aan je voeten ligt.

6 opmerkingen:

 1. En dan de film Trolljegeren in gedachten houden als je er bent. Wat een geweldige plek !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We hebben geen voetsporen kunnen ontdekken en gelukkig was er genoeg daglicht ;-)

  Het is een erg bijzondere plek!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat een prachtige omgeving daar! Die derde foto lijkt heel erg op een plek in Oostenrijk, die grot bevindt zich aan het einde van de Gramaialm, achter Pertisau. We zijn er een keer geweest toen er heftig onweer dreigde en we terug moesten gaan. Alleen daarom al moeten we gewoon weer naar Oostenrijk ;-) Hoe dan ook: ik heb weer genoten van je fotoverslag!

  Groetjes, Marjon.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je er zo van geniet, Marjon, en dat jij er iets in herkent wat je in Oostenrijk ook tegenkomt.

  Toch altijd een beetje mysterieus die grotten. Je weet nooit wat je aantreft als je eenmaal binnen bent. Als je naar die donkere ingang kijkt stel je je wel eens voor dat er iets in zou kunnen huizen wat je liever niet tegenkomt.
  Maar in ons geval was er natuurlijk al sprake van een mega toeristische trekpleister, zo veilig als wat en altijd mensen om je heen. Gelukkig maar... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is daar in Oostenrijk een druk bezochte grot, maar het had wel iets mysterieus dat dat onweer zo snel dichterbij kwam waardoor we de grot niet meer in geweest zijn (we moesten nog een eind teruglopen). ;-)

  Groetjes, Marjon.

  BeantwoordenVerwijderen