maandag 24 februari 2014

Sommige foto's...

Sommige foto's die je maakt, lijken je uit te nodigen om er iets mee te doen. Zoals onderstaande foto, gemaakt bij Gamvik op het schiereiland Nordkyn in Noord-Noorwegen. Een oud, leegstaand huis met een fantastisch uitzicht op de Barentszzee. Het was er schrikbarend koud en de wind gierde zo hard om ons heen dat we amper op onze benen konden blijven staan. Maar de sfeer die het huis en de verlaten omgeving uitstraalde moest vastgelegd worden.

Dat mijn echtgenoot daarbij niet bepaald zachtzinnig zijn knie heeft gestoten en daarna boven op zijn bril ging zitten die hij, vanwege de te maken foto, tijdelijk op de bestuurdersstoel van de camper had neergelegd, mocht geen naam hebben. Dat zijn echtgenote, ik dus, daardoor in een onbedaarlijke lachbui schoot, was natuurlijk niet zo netjes. Maar de foto is in ieder geval goed gelukt en dat is waar het om draait ;-) 
Ik heb het goedgemaakt door daarna meteen warme chocomelk te maken en te proberen niet naar de scheefstaande bril op de neus van mijn mopperende, over zijn pijnlijke knie wrijvende echtgenoot te kijken zonder opnieuw in de lach te schieten. Erg, hè? Sinds die tijd weet deze foto mij nog steeds aan het glimlachen te maken.10 opmerkingen:

 1. Mooi dat bepaalde foto's herinneringen hebben. De foto is inderdaad erg goed gelukt. Noord Noorwegen....wanneer zullen we er heen gaan :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, je hebt soms van die foto's waarbij een verhaaltje hoort...

  Het noorden van Noorwegen bezoeken gaat vast en zeker een keer lukken, Hans.
  Onze kinderen zijn met ons mee naar de Noordkaap geweest toen zij 16 en 13 jaar oud waren. Niet de makkelijkste leeftijd, maar toen zij daar eenmaal waren vonden ze het een erg leuke belevenis. Nu zeggen ze nog wel eens tegen ons: we zijn blij dat we dat gezien hebben.
  En via Noorwegen naar het noorden reizen is al een belevenis op zich. Het biedt veel afwisseling.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha... heel herkenbaar. Op verkeerde momenten moeten lachen en probeer dan maar eens niet te lachen ;-)

  Prachtige foto trouwens!

  Groetjes, Marjon.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je, Marjon! De foto is het werk van mijn man. Daarna experimenteer ik met zo'n foto nogal eens met kleur of zwart-wit en tekstjes.

  Volgens mij zijn wij vrouwen erg goed in het lachen op verkeerde momenten. Ik kan er nog wel wat anekdotes over vertellen. Misschien iets voor later op mijn site...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er moet wat te vertellen blijven hè hihihi.

  Ik fotografeer zelf heel veel (liefst natuur). En soms vind ik het leuk extra te bewerken (of naar zwartwit over te zetten). Het is heerlijk om een bepaalde sfeer te pakken.

  Groetjes, Marjon.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn man heeft een fotocamera met allerlei toebehoren, extra lenzen e.d. en hij maakt tijdens reizen de meeste foto's. Ikzelf huppel er meestal met een klein cameraatje achteraan en ga mijn eigen gang en fotografeer andere dingen dan hij in gedachten heeft.

  Foto's in en om huis maak ik dan weer meer, zoals van allerlei prullaria of herfstbladeren enz. Fotograferen, en als het nodig is bewerken, blijft een leuke bezigheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, fotograferen doe ik ook met spiegelreflex en diverse lenzen, instellingen en wat dan ook. Maar soms ga ik ook op stap met een compact camera, even makkelijk. Fotograferen is ook creëren, is zo persoonlijk. En het is vooral leuk!

  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Complimenten voor de foto, erg goed gemaakt en treffende in zwart wit. Spreekt mij aan als typische zwartwit fotograaf...En een leuk verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Creatief bezig zijn is inderdaad een erg leuke bezigheid, Marjon.

  Jij ook een fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dank je, Jan. Zwart-wit foto's vinden wij ook altijd iets hebben. Het laat bepaalde foto's meer spreken. Contrasten komen soms mooier uit. Het is leuk om ermee te experimenteren.

  Een fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen