dinsdag 11 februari 2014

Hartenoogst


Het is even zoeken, maar als je goed rondkijkt vind je ze: hartvormige stenen. In het kader van Valentijnsdag een toepasselijk onderwerp. Vorig jaar zag ik tijdens een bezoek aan de Once Upon a Dream gallery in Honningsvåg, Noord-Noorwegen, dat de eigenares van de gallery stenen in de vorm van een hart verzamelde. Vanaf die tijd besloot ik nog eens wat beter rond te kijken in de natuur. 


Ik verzamel altijd allerlei stenen, maar nu werd voortaan elke steen die maar iets op een hart leek aan een grondige inspectie onderworpen om uiteindelijk te beslissen of de steen over voldoende hartgehalte beschikte om aan mijn verzameling toe te voegen. De hartenoogst van een reis naar Noorwegen is op de bijbehorende foto's te zien. Wie nog geen kennis heeft gemaakt met mijn verzamelwoede, neem hier een kijkje op mijn blogpost Steengoed


Dus dit keer geen hart van chocolade of pluche, zoals de gewoonte is bij Valentijnsdag, maar harten van steen die een lange reis hebben gemaakt om daar te komen waar ze nu zijn. Net zoals het hart van een mens soms ook een lange reis kan maken voordat het een thuis vindt, voordat het rust en liefde vindt. Kijk, en dan zijn we via een omweg toch aangekomen waar het rond Valentijnsdag en in het leven om draait: de liefde.

Stenen te kust en te keur in de omgeving
van Storvika, Noorwegen.


4 opmerkingen:

 1. De hartvorm in stenen is bijzonder. Vooral omdat ze zo door alle facetten van de natuur (weer en wind, water en aarde, etc.) worden gevormd. Eigenlijk hetzelfde met een mensenhart, dat zich vormt door alles wat er op het pad van die persoon komt - zowel goede als slechte dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, zo is het, Sandra. Omdat deze stenen zo bijzonder van vorm zijn, heb ik het er graag voor over om er met veel geduld naar te zoeken. Eigenlijk heeft deze bezigheid mijn hart veroverd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk en toepasselijk met Valentijnsdag. Wij hebben ook bij elke reis stenen verzameld en die liggen allemaal in de plantenbak in de tuin. Er zit geen gedachte achter. Gewoon leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Normaal gesproken verzamelen wij ook allerlei andere stenen, maar sinds ik de hartvormige variant 'ontdekt' heb, ben ik tijdens het zoeken extra alert.
  Deze tijd van het jaar vormde een mooie aanleiding om iets over de stenen harten te schrijven.
  Al onze stenen zijn souvenirs van de plaatsen die we bezocht hebben en net zoals jij het noemt: gewoon leuk!

  BeantwoordenVerwijderen