maandag 13 augustus 2018

De golddigger en de geitenhoeder, een recensie

De langverwachte recensie van NBD Biblion voor mijn roman Een man naar mijn hart is binnen. Die recensie komt op de website van de bibliotheken te staan. Het brengt toch altijd wat spanning met zich mee als je nog niet weet wat zij van het boek vinden, vooral als je een verhaal geschreven hebt dat in niets lijkt op je vorige boek, zoals in mijn geval De kleur van liefde. Maar ik kan opgelucht ademhalen, Een man naar mijn hart heeft een prachtige beoordeling gekregen! Op het moment dat ik de recensie voor het eerst las, dacht ik: yeah! Die heb ik binnen! Al met al zorgt het voor plezier in en de moed om door te gaan met mijn schrijfbezigheden en dat is fijn.

Hieronder de complete recensie:

Golddigger Katia heeft het prima naar haar zin met haar luxe leventje in Nederland door haar relatie met de rijke Sverre. Ze houdt van hem vanwege zijn geld en status. Helaas moet ze haar rijke leventje verruilen voor een arm bestaan op een afgelegen plek in Noorwegen. Haar buurman Andor vindt zijn eenvoudige leven perfect en zou niet anders willen. Katia moet enorm wennen aan deze grote omslag, maar ze blijkt het Noorse boerenleven steeds leuker te vinden. Een vlot geschreven verhaal waarbij de schrijfster de juiste snelheid combineert met nieuwe plotwisselingen die voor meer diepte in de karakters zorgen. De lezer leeft mee met de hoofdpersonages door de vernieuwde invalshoek die regelmatig gegeven wordt. Geregeld zal de lezer zich betrappen op een glimlach door de herkenbare situaties. - E. Oliemans


Op de foto hierboven een van de teksten en locaties die ik gebruikt heb in Een man naar mijn hart. Katia, de hoofdpersoon, zit aan de oever van deze rivier en hoopt wat orde in haar chaotische gedachten én leven te creëren. Uiteindelijk komt Andor, haar buurman, Katia daar gezelschap houden. Er ontstaat een gesprek en Katia vertelt hem dingen waarvan ze nooit gedacht had dat ze die met iemand zou durven delen: over haar faalangst, het gevoel van afwijzing, hoe ze de niet altijd even aangename persoon is geworden die ze nu is, de puinhoop die ze van haar leven gemaakt heeft. 
Katia hoopt dat Andor haar iets meer over zíjn leven zal vertellen. Helaas doet hij dat niet en rijzen er bij haar steeds meer vragen op. Wie is hij eigenlijk en waarom heeft hij ervoor gekozen geiten te gaan hoeden op een afgelegen plek aan de voet van de Noorse hoogvlakte Valdresflya? 

Meer ga ik niet over het verhaal zeggen, maar ik roep gewoon nog een keer: "Yeah!" ;-)13 opmerkingen:

 1. Ben het helemaal eens met de recensie --geweldig boek en niet te vergelijken met de andere boeken die je hebt geschreven.
  Ook al is het toch wel een Elly Koster stijl in te herkennen in bepaalde situaties /gedachten in het boek.
  Geniet van deze mooie recensies -verdiend!
  Gezellige avond
  hartelijke groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je mooie woorden, Truus :-)
   Jij ook een fijne avond gewenst!

   Lieve groet!

   Verwijderen
 2. Wat fijn, gefeliciteerd! Ik ben benieuwd naar dit boek, heb het net gedownload.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Geertrude. Wat leuk dat je het boek gaat lezen :-)

   Verwijderen
 3. Ik roep Yeah met je mee! Geweldig en van harte gefeliciteerd! Dat vind ik nou zo leuk aan jouw boeken: jij geeft altijd diepgang aan je boeken, stof tot nadenken (en die rivier is een prachtige plek voor zulke gesprekken). Ik ben zo blij voor je en voor mij ook, want er komt vast nog een boek! 🎈

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Marjon! Nog een boek is wel de bedoeling, ja. En hopelijk nog een, en nog een... :-)

   Verwijderen
 4. En toen was er (eindelijk) bericht van de bibliotheek dat dit boek beschikbaar was...

  Dus was ik 2 dagen onbereikbaar, helemaal weggedoken in het verhaal. Wat een prachtig boek weer! Herkenbaar en toch anders. En wat deed het zeer toen ik afscheid moest nemen van Andor en Katia en de prachtige en vriendelijke omgeving.

  De mooie recensie heb je dubbel en dwars verdiend!

  Gelukkig komen er nog meer altijd weer warme verhalen begrijp ik ;).

  Hartelijke groeten,
  Yvette

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Yvette,

  Allereerst excuses voor mijn late reactie. Het is heel erg fijn om te lezen dat jij zo van mijn boek genoten hebt. Dat geeft mij als schrijfster de moed om door te gaan met verhalen schrijven waar de lezer hopelijk even heerlijk in weg kan duiken.
  En wat lief van je om te zeggen dat de mooie recensie dubbel en dwars verdiend is. Dank je wel :-)
  Ja, ik ben weer druk aan het schrijven. We hebben hier een periode achter de rug waarin er veel gebeurd is en het schrijven stillag en ik ook niet meer bezig was met sociale media, zoals deze blog of Facebook e.d. In dat laatste komt hopelijk, als de tijd daar rijp voor is, ook langzamerhand verandering. En wie weet maak ik een nieuwe website maar dat kan even duren.
  Wat een nieuw boek betreft, daar wordt dus met plezier aan gewerkt. En als het zover mocht zijn dat hij uitgebracht wordt, dan laat ik dat zeker weten op mijn blog of misschien zelfs op mijn nieuwe website :-D

  Hartelijke groet,
  Elly

  BeantwoordenVerwijderen