Zwart-wit

De foto die bij deze blog hoort ziet er nogal zwart-wit uit. Ik weet het. Dat is omdat ik bezig ben mijn nieuwe plannen op papier te zetten. Plannen die eerst nog vrij zwart-wit leken maar nu langzamerhand steeds meer kleur beginnen te krijgen, zowel figuurlijk als letterlijk.
Om die plannen uit te kunnen voeren moest ik eerst tekenmateriaal aanschaffen. Wat een geluk dat er bij ons in het dorp een Action is. Daar heb ik uitgebreid rondgestruind tussen alle artikelen die met creativiteit te maken hebben en keerde ik met de benodigde tekenspullen tevreden naar huis terug. 

Misschien moet ik even uitleggen dat ik als kind niet alleen veel van lezen en verhaaltjes schrijven hield, daarnaast was tekenen mijn grote passie. Er was geen leeg stukje papier veilig voor mij en er ging geen dag voorbij zonder iets getekend te hebben. Vooral zwart-wit tekeningen vond ik mooi om te maken. Toen ik ouder werd, begon ik langzaamaan steeds minder te tekenen. Mijn interesses veranderden, al bleef ik altijd wel creatief bezig, maar de schetsboeken en de tekenpotloden verdwenen naar de zolder. Jammer.
Op den duur hadden we geen zolder meer en gingen allerlei spullen, inclusief de schetsboeken en alles wat daarbij hoorde, de deur uit. Ik heb al jaren geen aandacht meer aan tekenen besteed. Tot nu. 


Gisteren heb ik voor het eerst sinds tijden iets getekend. Het voelde onwennig en toch ook weer niet. Wat me vooral opviel was dat het zachte krassen van het potlood op papier, het iets zien ontstaan, rust met zich meebracht. Ik voelde me er goed bij. En ik had er plezier in. Dat zijn dingen die tellen. Nu ik dat weet, is het een extra stimulans om ermee door te gaan en mijn plannen te verwezenlijken.
En ondertussen schrijf ik een boek. Het is vreemd om na 9, bijna 10, boeken weer van voren af aan te beginnen, een uitgever zoeken en dergelijke. Alles bij elkaar is het een nieuw begin en ik hoop dat ik een kans krijg er iets mee te kunnen doen.

Ja, de foto is zwart-wit, omdat mijn plannen nog in de kinderschoenen staan. Alleen het schrift met de opdruk choose happy is in kleur. Dat staat voor mij symbool voor jezelf gelukkig voelen bij wat je doet. Voor mij is dat creatief bezig zijn, mezelf steeds meer ontwikkelen en daarbij vooral mezelf kunnen zijn. En of dat nu op schrijfgebied of een ander vlak is, zoals tekenen, het moet je inderdaad gelukkig maken, anders werkt het niet en verdwijnt de passie. En als de passie verdwijnt krijg je niets meer op papier. Ik niet tenminste.
Maar voorlopig worden er hier heel wat bladzijden van het schetsboek gevuld met ideeën en ratelen mijn vingers ook nog regelmatig over de toetsen van mijn laptop. Er wordt gewerkt aan een nieuw begin. Spannend… Maar het is wel positieve spanning. Gelukkig heel anders dan de spannende momenten die wij de afgelopen jaren hebben meegemaakt en waar ik liever niet al te veel aan terugdenk. We kijken hier vooruit en dat bevalt ons. Ik durf weer plannen te maken. Onderwerpen waar ik in minder goede tijden mijn gedachten over liet gaan en dat betrof vooral dingen die ik nog graag wilde doen. Zo zwart-wit kan het soms zijn. En het zijn de dingen waarvan ik op dit moment denk: ik heb nu de kans. Als ik het nu niet doe, wanneer dan wel? Ik ga het doen!  

Reacties

 1. Super dat je je plannen waar gaat maken en weer plezier hebt in tekenen.
  Veel tekenplezier!
  hartelijke groeten, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is fijn om ermee aan de slag te gaan, Truus. Dank je wel!

   Hartelijke groet!

   Verwijderen
 2. Leuk dat je veel plezier weer in tekenen hebt, maar gelukkig blijf je ook schrijven. Succes met tekenen en schrijven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Plezier hebben in iets is belangrijk en, ja, ik blijf schrijven :-)
   Dank je wel, Ans!

   Verwijderen
 3. Elly that You can write can you draw too :-)
  Blac and white are beautiful too whit positive spirit :-)
  And creativity is present... Make the pencil painat your mind !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Black and white can be very expressive and also beautiful indeed.
   Your words are wonderful: make the pencil paint your mind. I will try, Birit:-)

   Verwijderen
 4. Heerlijk om ook te kunnen tekenen en te weer oppakt. Je moet maar durven ;-) Ja, die Action is en blijft een handige winkel, kleurrijk en vol verhalen.

  Misschien kan je overwegen een instagram account aan te maken om zo je tekeningen te gaan delen, kan ik ook af en toe mee gluren ;-)
  Trouwens mooie foto's & hashtags voor black & White zijn daar te vinden.

  Blijven schrijven en een andere uitgeverij zoeken.. Fijn dat het kan.
  Lieve Lente groet,
  Marjanne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tekenen werkt ontspannend. Je focust je op wat je op het papier wilt zetten. Het gaat ongeveer zoals schrijven, al moet je bij schrijven meer nadenken over woorden, zinnen en het verloop van het verhaal. Een tekening kan bij mij soms zomaar ontstaan. Waarom heb ik eigenlijk zo lang niet getekend???

   Over een Instagram account heb ik inderdaad nagedacht. Er zijn in de loop der tijd al meer mensen geweest die zeiden dat het wel iets voor mij zou zijn. Maar nu jij het ook nog zegt, ja, dan moet het er misschien toch maar eens van komen ;-)

   Ja, ik blijf schrijven. Dat is toch mijn passie. En dan maar hopen dat ik voor mijn volgende boek een uitgever vind. Een nieuw avontuur... :-)

   Lieve groet!
   Elly   Verwijderen
 5. Eigenlijk dacht ik dat ik hier al lang op gereageerd had, maar ik twijfelde. En ik zie geen reactie van mezelf staan. Mijn excuses! Want ik had het wel al lang gelezen en dit is geweldig! Heerlijk je gevoel volgen en je zegt het zo goed: Als je het nu niet doet, wanneer dan wel? We hebben altijd neiging andere dingen voor te laten gaan met het idee dat we niet eens volledig voor onszelf mogen kiezen, maar het is jouw leven, jouw nu! Heerlijk toch dat je die mogelijkheid hebt! Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat geeft niet, Marjon. Je bent echt niet verplicht om te reageren en jij hebt ook nog genoeg andere dingen te doen :-)
   Ja, ik volg mijn gevoel en kies voor deze weg. Dat gevoel heb je niet voor niets, denk ik dan maar. Daar moet je dan iets mee doen. Dank je wel!

   Verwijderen
  2. Neeeee, ik voel me nooit verplicht. Ik lees jouw blogposts graag en vind het leuk om dan te reageren. :-) Precies, dat heb je niet voor niets!

   Verwijderen
 6. Wat leuk, Elly, tekenen! Als de tekeningen net zo goed zijn/worden als je verhalen belooft het heel wat ;).

  Hartelijke groet,
  Yvette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, laten we het wat die tekeningen betreft hopen, Yvette ;-) In ieder geval bedankt voor je compliment! :-)

   Hartelijke groet!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts