dinsdag 1 juli 2014

Volvo versus Porsche


Soms loop je onverwachts ergens tegenaan. In ons geval een oldtimer meeting in het Noorse plaatsje Kinsarvik. We reden door dit plaatsje heen toen we op een grasveld een aantal glanzend gepoetste oldtimer Volvo's zagen staan tegen het decor van de Sørfjord, de machtige bergen en een zomerblauwe hemel. Aan zoiets moois konden wij natuurlijk niet voorbijkomen. Alles klopte, alsof het een plaatje uit een of ander tijdschrift betrof. We hebben er even heerlijk rond kunnen neuzen tussen de pronkstukken van trotse Volvo eigenaren. Aangezien wij, en vooral ik, nogal Volvo fan zijn, en Volvo oldtimers helemaal je van het vinden, was dit een leuke verrassing. Wat moet het geweldig zijn om met zo'n ouderwetse auto door zo'n mooi landschap te rijden. Je waant je dan in een film uit vroeger jaren, lijkt mij.  

Mijn favoriet, de Volvo Amazon Station. 
   
Het type Volvo waarin James Bond ooit rondgereden heeft. 


In Noorwegen stuit je regelmatig op oldtimerclubs die een meeting organiseren. Behalve dat zie je ook nog wel eens oldtimer vrachtauto's ergens in een hoekje staan wegkwijnen. De handen van mijn echtgenoot beginnen dan te jeuken. In gedachten knapt hij zo'n auto al op. Maar voorlopig moet het maar bij dromen blijven, want ruimte voor een oldtimer hebben wij helaas niet. 
Als tegenhanger kwam met duidelijk aanwezig motorgeluid plotseling de Porsche club opdagen. Zij stelden zich in twee lange rijen tegenover de Volvo's op. De Volvo eigenaren verblikten of verbloosden niet en de bestuurders van de Porsches? Die leken soms stiekem met een beetje weemoed naar de concurrent te kijken alsof ze dachten: eigenlijk ook wel leuk, zo'n oude Volvo.  
En mijn voorkeur na het zien van de Porsches? Die gaat nog altijd uit naar het oerdegelijke Scandinavische product, de Volvo. Ik kan er ook niets aan doen.
  

2 opmerkingen:

 1. Ik ga dan toch voor een Porsche hoor ;-) Een rode Porsche Carera 911 Turbo :-P :-P
  Ik laat de Volvo dan wel aan jou en aan mijn zusje over ;-)

  Groetjes, Marjon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook mooi, Marjon. Dan is het toch mooi verdeeld? Jij de Porsche en je zus en ik de Volvo :-)

  Gr!

  BeantwoordenVerwijderen