zondag 21 april 2013

Onder de blauwe hemel

Een blauwe hemel, een flinke bries, een prachtige locatie, leuke producten en informatie, en vooral veel gezelligheid. Dat is in het kort de Scandinavië Markt op het voormalig eiland Schokland in de Noordoostpolder.
Samen met mijn echtgenoot ben ik afgelopen zaterdag op verkenningstocht over de markt gegaan. Een kijkje hier en een praatje daar, een vers gebakken pannenkoekje gegeten, een stuk noordelijk drijfhout aangeschaft dat we gedurende onze tocht over de markt onhandig met ons meezeulden, maar dat we vanwege de voor ons zeer toepasselijke tekst die erop stond niet konden laten liggen, een gesprekje gevoerd met Gerrit Jan Zwier die gespecialiseerd is in het schrijven over noordelijke gebieden en vooral aandacht gegeven aan het aaibare gedeelte op de markt: rendieren en husky's. 

Meer drijfhout?
www.driuwhout.nl
En zoals gewoonlijk wanneer we op een beurs of markt zijn geweest, keerden we met een tas vol folders naar huis terug. Het stuk drijfhout heeft inmiddels een mooie plek aan de wand in onze woonkamer gekregen en ik kan er niets aan doen dat ik de tekst die erop staat afgebeeld steeds opnieuw moet lezen. Gewoon, omdat die woorden helemaal waar zijn. Het verwoordt het noordelijke gevoel.8 opmerkingen:

 1. Leuke foto's Elly. Wij zijn er vorig jaar geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je! Het is altijd leuk om op zo'n markt rond te kijken en vooral natuurlijk als je van Scandinavië houdt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goh, kwam een tweet tegen via de Scandinavische markt twitter en natuurlijk gelijk even kijken. Leuk blog en benieuwd naar het boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een mooi blog, Elly ! Doet me helemaal denken aan 'de zoutkreek', pure nostalgie (jeugdserie)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je, Hans. Als je Scandinavië-fan bent, zul je veel bekende Noorse plaatsen in mijn nieuwste boek 'Midzomerliefde' tegenkomen. Dus vast en zeker herkenning.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt, Mieke. Het is leuk om te horen dat mijn blog een prettige herinnering bij iemand oproept.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zweden is ook erg mooi, Hans. Daar zwerven wij ook wel eens rond. Rust en ruimte, net als in Noorwegen.

  BeantwoordenVerwijderen