dinsdag 31 juli 2018

Een reisje langs de Rijn en goed nieuws!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik jullie verteld heb hoe er plotseling een bobbel op mijn heup en net boven mijn been verschenen was. Alarm! Dat betekende weer door de mangel gehaald worden. Echo, scan, bloed afnemen. Natuurlijk hoop je op een positieve uitslag maar je durft er bijna niet in te geloven dat zoiets mogelijk is met duidelijke aanwijzingen dat er iets fout is in je lichaam. Niet na twee keer kanker in drie jaar tijd.
Telkens als ik voor een uitslag van een scan en alles wat erbij hoort in het ziekenhuis ben, dan dreunen dezelfde zinnen door mijn hoofd als ik in de wachtruimte zit: de arts gaat mij vertellen hoe mijn leven eruit komt te zien. Goed of slecht. Als er straks tenminste nog een leven is… 
Ongelofelijke stress!
Maar ik kan jullie goed nieuws vertellen! Afgelopen vrijdag waren alle uitslagen binnen en bleken de bobbels een ontsteking te zijn en vocht. En in de rest van mijn lichaam is niets vreemds gevonden. Yes! 
Aan de ontsteking kan iets gedaan worden. Niet meteen. Eerst willen ze proberen het via de natuurlijke weg te laten genezen. De ontsteking heeft zich namelijk vanzelf naar buiten gewerkt en nu zijn we een paar keer per dag in de weer met kompressen en iets waarmee je die vast kunt plakken. Als de ontsteking en het vocht niet vanzelf verdwijnen, dan gaan ze erin snijden en krijg ik een tijdelijke drain. Dat laatste zit ik natuurlijk niet op te wachten maar we zijn allang blij met deze uitslag. Wat een opluchting.
Nu nog de uitslag van het bevolkingsonderzoek borstkanker afwachten, daar moest ik vorige week ook nog naartoe, en als dat goed is kunnen we hier helemaal opgelucht ademhalen. Dan hopelijk drie maanden rust tot de volgende controle. Ja, het was me vorige week wel een week, zeg. Dat soort dagen moet je niet te veel hebben, lijkt me slecht voor je gezondheid ;-) 


Voordat de hele toestand met mij begon zijn we er nog even tussenuit gegaan. Niet naar Scandinavië, we hadden er dit keer beiden even geen zin in om lange afstanden te rijden. Vooral ik had minder energie dan anders (dat was achteraf al een teken aan de wand). Het werd een camping prachtig gelegen aan de Rijn in Duitsland, waar we ooit met de kinderen gekampeerd hebben. Je kunt er mooi door het Rijndal fietsen en wandelen. 
Op bovenstaande foto zijn we op weg naar het dorp Spay dat dicht bij de camping ligt. Een dorp met veel leuke vakwerkhuizen en weinig toeristen, in tegenstelling tot andere dorpen langs de Rijn. We konden er heerlijk op ons gemak rondlopen. Op onderstaande foto zie je tussen de huizen door nog net een stukje van de Rijn. 


Helene heeft ook een mooi plekje gekregen :-)


We hebben nog veel meer foto's gemaakt maar daar plaats ik later wel wat exemplaren van. Jullie hebben waarschijnlijk allang gemerkt dat ik niet meer zo actief ben op social media. Ik heb een leven herontdekt buiten mijn beeldscherm en dat leven bevalt me heel goed. Maar zo nu en dan zullen jullie nog wel iets van mij voorbij zien komen, hoor. Jullie zijn nu in ieder geval weer op de hoogte. Tot de volgende keer! 

12 opmerkingen:

 1. Wat een goed nieuws! Gelukkig maar. Hopelijk verdwijnen die ontstekingen nu ook snel.
  Wat een leuke plek bij de Rijn! Ik ben dol op die vakwerkhuizen.
  En een leven buiten je beeldscherm is altijd goed, al is het leuk af en toe iets van je te horen/lezen.
  Ik ben weer een beetje terug gevallen in mijn oude (foute) gewoontes, maar ik doe mijn best om het te beperken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is zeer zeker goed nieuws, Geertrude!
   Die vakwerkhuizen doen mij altijd aan sprookjes denken of in ieder geval bijzondere verhalen.
   Ik heb ook weleens de neiging om terug te vallen maar dan is er ergens een stemmetje dat zegt dat ik moet minderen. Of ik daar dan meteen naar luister...

   Verwijderen
 2. Wat zullen jullie weer lekker slapen en genieten van elke dag!
  Prachtig is het daar in het Rijndal -heel lang geleden daar ook geweest en genoten van de omgeving.
  Spannend waar je nu mee bezig bent --tekenen schilderen???
  De uitslag van het laatste onderzoek is vast ook goed--duurt alleen zo lang voor je de brief in huis hebt maar als je niet binnen een week gebeld wordt is de uitslag goed.
  Zonnige dagen
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het lukt heel wat beter om te genieten van alles nu we weten wat er aan de hand is.
   Het Rijndal is erg mooi, ja. Daarom wilden we er graag nog een keer naartoe.
   Ik ben aan het schrijven en daarnaast dingen aan het uitproberen met tekenen. Helaas is door die hele gezondheidstoestand alles op een laag pitje komen te staan maar het begint nu weer te kriebelen :-)
   Wat die andere uitslag betreft is er al meer dan een week voorbij. Ik wacht rustig af, meer kun je niet doen.
   Fijne zomerdagen!

   Verwijderen
  2. Komt helemaal goed met het schrijven en tekenen nu de rust terug is.
   Jullie ook een fijne zomer en vast hoort Drenthe daar ook bij

   Verwijderen
 3. En volgens mij komt het social media gedeelte weer terug in het boek Een man naar mijn hart.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijke foto's, maar nog belangrijker: een heerlijke uitslag! En met de uitslag die jij nog binnen gaat krijgen zit het ook wel goed. Wat een stress elke keer. En die drie maanden zijn natuurlijk ook zo om. Maar ook fijn dat ze je zo in de gaten houden. Nu lekker genieten van de rust dat alles goed is. En ik ben benieuwd naar je andere vakantiefoto's. Zegt degene die ook nog geen vakantiefoto heeft geplaatst...

  Fijne dag!
  Marjon.

  PS Niets mis mee dat je minder online bent ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja fijn, hè? :-D Alleen die stress is inderdaad vreselijk. Dat vreet aan je.
   Het is goed als alles in de gaten wordt gehouden. Ik heb het gevoel dat ik in het ziekenhuis waar ik onder controle ben goede mensen om mij heen heb en ook dat is belangrijk.
   Hou op, die vakantiefoto's, haha! Wij zijn ook al ruim een maand thuis en gisteren heb ik pas de foto's naar mijn laptop overgeheveld.
   Jij ook een fijne zomerdag!

   Verwijderen