maandag 5 februari 2018

Weekje Drenthe en een spannende dag...

Wat is het toch mooi in Drenthe, zelfs in januari als er geen heide bloeit, de takken van de bomen kaal zijn en de meeste bezienswaardigheden hun deuren gesloten hebben in afwachting van het toeristenseizoen. Dat laatste was wel een beetje jammer, maar ondanks dat hebben we ons een hele week goed vermaakt in het Drentse landschap. We hadden een huisje gehuurd bij Landal Orveltermarke in Witteveen, dicht bij het schilderachtige dorpje Orvelte.
Orvelte hebben we een paar jaar geleden al eens bezocht maar de omgeving daar kenden we nog niet. Dat was een van de redenen waarom we besloten daarvoor te kiezen. De andere reden was dat we ons voorgenomen hadden, als het even kan, er wat vaker tussenuit te gaan, te proberen onze rustmomenten te pakken, ook al is het midden in de winter. Zo gezegd, zo gedaan.


Foto boven: Orvelte. Volgende twee foto's gemaakt tijdens een wandeling rondom Orvelte.De omgeving daar heeft ons verrast. Het is anders dan bij Diever, waar wij meestal naartoe gaan, maar minstens zo mooi. En dat terwijl wij nog lang niet alles gezien hebben. Conclusie: het is voor herhaling vatbaar en dan misschien in een ander jaargetijde, zodat we kunnen genieten van een nog groenere omgeving en het liefst ook van bloeiende heide.


Foto boven en onder zijn gemaakt op het Mantingerveld. Daar vind je niet alleen heide maar ook jeneverbessen. Wat zal het daar mooi zijn als de heide bloeit. 


Al met al was het een inspirerende week in een omgeving waar zich zomaar een boek zou kunnen afspelen en sommige bomen ervoor zorgden dat het leek alsof je in een soort sprookjeswereld terecht was gekomen of ergens in een bos uit The Lord of the Rings. De fantasie werd in ieder geval flink aan het werk gezet en dat is voor een schrijfster natuurlijk alleen maar gunstig.


Zie je op de foto hierboven die lichtbruine tak links in de boom? Het lijkt alsof hij armen en benen heeft en ieder moment weg kan lopen.


Ja, die week in Drenthe was genieten. Afgelopen week was helaas niet een van mijn beste weken. Vooral vandaag was het een spannende dag. Vorige week maandag ben ik in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein door de scan gegaan en vanmiddag kreeg ik de uitslag te horen. Een aantal maanden geleden was er op een scan in een ander ziekenhuis een plek te zien bij de alvleesklier waarvan ze niet konden zeggen wat het was. Vandaag kreeg ik in Nieuwegein het beste nieuws sinds tijden. De plek was kleiner geworden en is een overblijfsel van mijn buikoperatie van vorig jaar. Er was ook nog een plekje bij de long gesignaleerd maar dat bleek een kliertje te zijn én er was een plekje in de hals bij de schildklier. Ook dat was niets verdachts. 
Jullie kunnen je voorstellen dat R en ik het bijna niet konden geloven wat de chirurg aan ons vertelde: alles is goed! We kregen het te horen van dezelfde chirurg die mij vorig jaar geopereerd heeft en mij daarna ook goed nieuws bracht (en dat kun je in Een wonder lezen). Ik heb haar even omhelsd, zo opgelucht en blij was ik. Ik kon niet anders. Over drie maanden moet ik weer bloed laten prikken, de normale procedure. Drie maanden even niets aan ons hoofd. Heerlijk! Het voelt alweer als een wonder :-) 


Ben je benieuwd naar ons vorige bezoek aan Orvelte? Daarover is hier het een en ander te lezen, uiteraard met foto's erbij.

15 opmerkingen:

 1. Heerlijk om te lezen dat jullie weer genoten hebben van Drenthe en heb ook het stuk gelezen van de vorige keer.
  Heb even moeten lachen bij het zien van de zak met kniepertjes. Weet je waarom deze bakker ze in deze vorm maakt? Officieel zijn ze plat in het oude jaar en opgerold op nieuwjaar zoals je vast wel weet.
  Onze dochter kocht ook bij deze bakker een zak kniepertjes en ze maakte een opmerking over de vreemde vorm. Ben benieuwd of jij het ook weet.
  Geniet en een dikke knuffel voor het goede nieuws!!!
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het was fijn in Drenthe :-)
   We hebben inderdaad ook al eens platte kniepertjes gekocht maar die op de foto staan werden na het bakken over een ronde, houten stok gehangen, zodat ze die aparte vorm kregen.
   Ik wist wel dat ze rond de jaarwisseling gegeten werden (en misschien is dat nog steeds zo?) en dat ze weleens opgerold worden en dat ze soms gevuld worden met slagroom, maar ik had er geen idee van om welke reden ze juist dan gegeten worden. Maar dat weet ik inmiddels ook. Ik heb het even opgezocht, want dat moet je toch weten als je in Drenthe geboren bent ;-)
   Dank je wel en lieve groet!

   Verwijderen
  2. De reden dat de bakker ze over een ronde stok hangt heeft niets met traditie te maken. Toen dochterlief vroeg waarom de kniepertjes deze vorm hadden zei het meisje die hen hielp --dan is het zakje gauwer vol dan met platte kniepertjes. 😂
   Geniet van al het moois om je heen.
   hartelijke groet, Truus

   Verwijderen
  3. Nou, dat is dan ook weer mooi, zeg. Omdat het zakje dan sneller vol is en ze minder hoeven te bakken :-D
   Daar zit natuurlijk wel wat in. Je moet behoorlijk wat platte kniepertjes bakken wil het wat lijken. Goed, dan weten we dat ook weer, haha :-)
   We genieten!
   Groeten!

   Verwijderen
 2. Heb het al op Facebook gedaan maar nogmaals gefeliciteerd wat een opluchting zal dit voor jullie zijn. Geniet van het leven nu is er weer ruimte om dit te doen. Dikke knuffel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker een opluchting, dank je wel, Cobi!
   We kunnen weer doorgaan met normaal ademhalen en genieten, zeker nu het zulk mooi en zonnig weer is.
   Lieve groet!

   Verwijderen
 3. Lieve Ellie wat een fantastisch nieuws heb je gekregen!! Er zal een last van je schouders zijn afgevallen ben heel blij voor je!
  Jullie hebben een weekje genoten in Drenthe, prachtige foto's heb je gemaakt.
  En nu maar genieten van het goede nieuws!
  Groetjes, Ans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zeker fantastisch nieuws, Ans! Het is bijna niet te bevatten.
   De week in Drenthe was een heerlijke tijd. Dat was toen even weg zijn van de zorgen.
   We genieten nu volop :-)
   Lieve groet!

   Verwijderen
 4. Wat een heerlijk nieuws, wat niet vaak genoeg gelezen en zeker gehoord mag worden.
  En dokters die goed kijken, snijden en begeleiden mogen vastgehouden worden en nooit meer laten gaan en een dansje mee doen.. ;-)

  Fijn Elly, voor jou en R. en iedereen die van je houdt! ♥ Kom maar met die lente!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is nog eens goed nieuws, hè?
   En wat die dokters betreft, zo is dat.
   Wat zijn we hier allemaal opgelucht en blij! Zin in de lente!
   Lieve groet ♥

   Verwijderen
 5. Wat een geweldig nieuws, Elly! En wat een enorme last zal je van je schouders voelen vallen. De lente is bij jullie al begonnen :).

  Hartelijke groet,
  Yvette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sinds gisteren voel ik me heel wat lichter, Yvette.
   Ja, de lente is hier gewoon vervroegd begonnen, zo kun je het inderdaad ook zien :-)
   Lieve groet!

   Verwijderen
 6. Ook hier nog even: wat een heerlijk fantastisch blij nieuws! Ik word daar zo blij van hè en als ik al blij ben, hoe blij moeten jullie dan zijn! En nu meer vertrouwen in je lichaam krijgen! In ieder geval zit je bij dit ziekenhuis vast veel beter op je plek.

  Mooie foto's van Drenthe! Zoals je weet maken we (net als vorig jaar en toen werd het anders) plannen om vakantie te vieren in Drenthe. Ik kijk er zo naar uit. Jullie willen er vaker even tussenuit en dat zijn wij - met caravan - ook vaker van plan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fantastisch, hè? Blij, blij en nog eens blij. Zo blij dus :-)
   Vertrouwen krijgen in je lichaam is altijd een dingetje, dat duurt even maar zal vast lukken. IK ben blij (alweer blij ;-)) dat ik naar dat ziekenhuis ben teruggegaan. Het voelt zoveel beter.

   Dank je wel! Gewoon een keer proberen dat Drenthe, zou ik zeggen :-) Het is zo'n mooie provincie en vol met afwisseling. Wij hebben het er nu alweer over om, zodra het een beetje aanvoelt als voorjaar, weer een paar dagen te kamperen in Drenthe. Daar kijken wij ook naar uit. De komende maanden kunnen we een beetje plannen maken en dat is fijn. Goed van jullie dat jullie er ook vaker op uit willen gaan! Ik merk vanzelf wel of het bij jullie Drenthe wordt of niet :-)
   Lieve groet!

   Verwijderen
  2. Ik vind het altijd fijn om alles open te blijven, maar me dan toch op iets te focussen (ik heb het over vakantiebestemming). Heerlijk vooruitzicht om daar straks weer even een paar dagen te kamperen. Doen!

   Je lichaam is beetje bij beetje aan het herstellen van alles. Gewoon dank je wel zeggen :-) En het vertrouwen gaat weer komen.

   Lieve groet terug!

   Verwijderen