vrijdag 8 december 2017

Nummer 3!

Vijfenhalf jaar geleden verscheen mijn eerste roman Westerstorm. Ik was al bijna vergeten dat ik dit boek geschreven heb. Bijna, hè, niet helemaal. Vijfenhalf jaar geleden werd er een leuke en gezellige presentatie gehouden in de plaatselijke boekwinkel waar meer mensen op afkwamen dan ik verwacht had. Daar heb ik fijne herinneringen aan overgehouden.


Vijfenhalf jaar, tien boeken en veel gebeurtenissen later, blijkt Westerstorm deze week op nummer 3 te staan in de lijst van meest uitgeleende e-books! Wie had ooit gedacht dat mijn eerste boek nog zoveel gelezen zou worden? Ik niet in ieder geval. Het was dan ook een complete verrassing toen ik van mijn uitgever het bericht kreeg dat mijn boek op nummer 3 staat.


Westerstorm speelt zich af in Noorwegen. Op Hebban vind je een mooie recensie van het boek. Een gedeelte uit deze recensie:

Ieder personage heeft zijn eigen maniertjes, woorden en uitdrukkingen, waardoor het boek als een meeslepende film in je hoofd wordt afgespeeld.
Ook aan romantiek ontbreekt het zeker niet. In Westerstorm spelen zich meerdere verhaallijnen af die verderop in het boek op een leuke manier bij elkaar komen. Elke keer wanneer je denkt dat je weet welke kant het boek opgaat, neemt het weer een afslag in een onverwachte richting. 
Op nog geen zeventig bladzijden in het boek, realiseer je je als lezer dat je stiekem toch een beetje van de bodyguard gaat houden, maar je weet niet waarom: het was toch zo’n stugge man? 
Westerstom schetst een prachtig verhaal over een vrouw die, ondanks alle chaos, stevig in haar schoenen blijft staan. En als extraatje krijg je het prachtige landschap van Noorwegen ook nog cadeau. 

De recensent van Hebban omschreef het boek als: stormachtig, romantisch en verrassend. Dat is natuurlijk heel erg leuk. De volledige recensie is hier te lezen.
Hmm, dat van die meeslepende film bevalt mij ook wel. Nu alleen nog wachten op iemand die het aandurft het verhaal inderdaad te verfilmen ;-) Dan hebben de acteurs meteen een mooi uitje naar Noorwegen. Of misschien een van mijn andere boeken? Daar heb ik helemáál geen bezwaar tegen, hoor :-)


13 opmerkingen:

 1. Wat leuk Elly... Top.
  Verfilmen is een mooie stap!! zag een GTST achtigbeeld voor me.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Top is het zeer zeker. Ik word er blij van :-)
   Ja, er zitten genoeg GTST toestanden in het verhaal, dus het is wel logisch dat jij zoiets voor je ziet :-D Alleen een andere setting.
   Het zal je als schrijfster maar gebeuren dat je boek verfilmd wordt. En nu maar wachten op een goede filmproducent en -regisseur ;-)
   We blijven gewoon dromen, want zonder dromen is alles nogal saai ♥

   Verwijderen
  2. Nou echt.. het zal toch.. Je laat het ons vast weten, die setting is formidabel en zo natuurlijk!

   Verwijderen
  3. Ik laat je het uiteraard weten als het zover is, haha!

   Verwijderen
 2. Geweldig Elly niet alleen van de mooie recensie maar ook hoeveel boeken je in zo'n 'korte' tijd hebt geschreven. En het is genieten om ze te lezen. Als we nu eens naar een filmproducent gaan schrijven...wie wet hoe dat balletje gaat rollen! Succes met ALLES!!!
  Gezellige avond
  hartelijke groet,
  Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is fijn om te weten dat je van mijn boeken geniet, Truus :-)
   Dat is nog niet eens zo'n gek idee. Stel je voor als zo'n balletje inderdaad gaat rollen, dat zou echt te gek zijn.
   Dank je wel en hartelijke groet terug!

   Verwijderen
 3. Met Josh Conrad :-). Wat een nare man was dat zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, haha! Josh was niet echt een fijne man, nee. Dus laten we dat maar niet doen. Voor we het weten hangen we aan het randje van een klif of zoiets :-)

   Verwijderen
  2. Of hij gaat er een film van maken...

   Verwijderen
 4. Ooooh stel je voor dat dat boek verfilmd wordt! Dat zou helemaal geweldig zijn!

  Mij verbaast het niets hoor :-) En van harte gefeliciteerd met deze nummer 3!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel een beetje een van mijn dromen. Een mens moet toch iets te dromen hebben :-)

   Lief van je om dat te zeggen. Dank je wel!

   Verwijderen
 5. Wat een goed nieuws dat je 1e boek op de derde plaats staat van meest uitgeleende e-books! Gefeliciteerd hiermee!

  Vijfenhalf jaar pas? Oef, dan heb je flink doorgeschreven zeg.

  Jaaa, een film ... zou mooi(!) zijn :).

  Hartelijke groet,
  Yvette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ja, er is met een flinke vaart geschreven.
   Als een van mijn boeken verfilmd zou worden, dan zou dat helemaal geweldig zijn! Ik denk dat iedere schrijver daar stiekem wel van droomt :-)

   Hartelijke groet!


   Verwijderen