zondag 2 juli 2017

Het torentje

Nee, niet het Torentje in Den Haag maar een torentje van een ander kaliber. Een veel leuker torentje, vind ik :-) Als wij tijdens onze kampeerreizen door Scandinavië op een prachtige plek komen bouwen we er weleens een steenmannetje, een torentje gemaakt van stenen. Iedereen heeft zo zijn eigen reden om stenen bij elkaar te zoeken en op te stapelen tot ze een torentje vormen. Voor ons is het bouwen van een steenmannetje een traditie geworden als we in het Hoge Noorden zijn, zoals op de foto hieronder. Daarop is een torentje te zien dat we gebouwd hebben op Valdresflya in Noorwegen. Wat een formidabel uitzicht, hè? Je zou bijna jaloers worden op het steenmannetje dat uitkijkt over een imposante bergwereld met een bijbehorend dal. 


Maar wat doe je als je in het noorden van Nederland kampeert en je wilt een torentje bouwen? In het Drentse Diever, waar wij nu kamperen, vind je wel zwerfkeien waar je iets van zou kunnen bouwen maar niet op de plek waar wij ons nu bevinden, of ik moet ze bij iemand uit de tuin stelen. Aangezien ik netjes ben opgevoed doe ik dat maar niet. Dus dan even de fantasie aan het werk zetten en een torentje bouwen van het beschikbare materiaal dat hier volop in de natuur te vinden is: dennenappels. 


En zo geschiede het dat waarschijnlijk het eerste dennenappelmannetje in Drenthe gebouwd werd en misschien zelfs wel het eerste exemplaar in Nederland. Zal ik de plaatselijke krant erover inlichten? ;-) Dan kan ik meteen weer mijn roman De kleur van liefde promoten. Die speelt zich hier immers in de omgeving af. Het voelt wel speciaal om na het schrijven van De kleur van liefde weer door de Drentse bossen en over de heide te zwerven. Dan bekijk je alles ineens met andere ogen. En zeker na alles wat wij de laatste tijd hebben meegemaakt. Dat maakt het extra speciaal.      

13 opmerkingen:

 1. Oh wat een bijzonder Torentje! Dat past helemaal daar, net als die van stenen daar in dat mooie Noorwegen past. Geen gek idee om de plaatselijke krant in te lichten.

  'Gevierde schrijfster over Diever bouwt origineel Torentje'

  Ik zie het al staan haha!

  Lekker blijven zwerven en genieten daar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het past inderdaad in het Drentse landschap maar de krant heb ik toch maar niet ingelicht ;-) Dat was meer als grap bedoeld. Stel je voor dat ze daar een artikel over schrijven, ook ik zie dat al voor me, dan moeten ze toch echt geen andere onderwerpen meer weten :-)

   Doen we! (Zwerven en genieten.)

   Verwijderen
  2. Hahaha, met een beetje extra promotie van jouw boeken natuurlijk.

   In gedachten zwerf en geniet ik mee!

   Verwijderen
 2. Er wordt in ieder geval weer over geschreven, het bericht wordt gelezen en het is als foto vastgelegd!
  Gewoon doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is waar, Mieke :-) Maar ik denk dat ik de krant inlicht als ik ander nieuws over een boek te melden heb. Dat lijkt me toch net iets beter.
   Misschien kan ik hier rondleidingen door de bossen en over de heide verzorgen, langs de locaties uit De kleur van liefde. Zoiets als de rondleidingen door Scandinavische steden langs de locaties uit bekende tv-series ;-)

   Verwijderen
 3. Jammer voor jou maar de kleinkinderen hebben met Hemelvaartsdag hier ook een torentje van dennenappels gemaakt-sorry dus niet de eerste in Drenthe. Al ligt deze verscholen voor het publiek hier in de achtertuin.
  Voor wat keitjes had je best even wat kunnen halen want er liggen genoeg keitjes in de tuin.
  Veel plezier in Drenthe!
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, jammer! ;-) Maar leuk dat jouw kleinkinderen de bouwers zijn van misschien wel het eerste torentje gemaakt van dennenappels.
   Oh, had ik dat geweten van die keitjes... :-)

   Dank je wel en hartelijke groet terug!

   Verwijderen
 4. Wat een leuke blogpost!! Die dennenappels verzamelen, ach je moet wat. Niet de eerste toren, wel jouw eerste toren. VVV zal blij met je zijn. Weer een wandelroute erbij, met picknick mand en met een heet doosje onder De boom, meteen spoorzoeker. Die krant haal je wel weer.. en die keien in Drente, laat ze maar lekker liggen waar ze al 3 miljoen jaar liggen. X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Marjanne! :-) Zeg dat wel, je moet je toch ergens mee bezighouden ;-) Behalve Noorwegen promoot ik Drenthe inderdaad wel een beetje, geloof ik...
   Als ik keien tegenkom die er al drie miljoen jaar liggen, dan laat ik die gewoon rustig liggen waar ze liggen of ik moet ineens weer last hebben van een creatieve bui :-)

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. Yes, indeed, Birit :-) It's not as solid as a rock but it's just a kind of temporary gesture to some people.

   Verwijderen