dinsdag 2 mei 2017

Een wonder

Als kind al geloofde ik in wonderen. De wereld was een sprookje en er kon zomaar iets gebeuren wat het leven veel mooier maakte. Natuurlijk kwam ik er al snel achter dat een sprookjeswereld vooral in boeken te vinden was en het echte leven niet bepaald gul was met het uitdelen van wonderen. Toch belette mij dat niet in wonderen te blijven geloven. 
Ik beschikte als kind over een rijke fantasie en zocht altijd dezelfde enorme beukenboom op die aan het einde van de winter door een veld met tere sneeuwklokjes omringd werd. In die boom klom ik op een dikke tak die een beetje leek op de rug van een paard. Daar op die tak veranderde ik in een stoere prinses die met wapperende haren het avontuur tegemoet galoppeerde. Die in haar fantasie andere dappere prinsessen en prinsen ontmoette. En slechterikken. Als door een wonder versloegen wij uiteraard al het onwelkome gespuis.
Op iets later leeftijd klom ik nog wel in bomen maar was ik geen prinses meer. Zittend op de tak, die nu meer als geheime schuilplaats diende, wachtte ik juist tot mijn prins op het witte paard langs zou komen. Ik zwijmelde weg bij de gedachte dat ik op een dag iemand zou leren kennen waar ik stapelverliefd op zou worden. En hij op mij. Maar ja, zitten op een tak draagt niet echt bij aan het ontmoeten van de ware liefde en het ontdekken van de wereld. Ik zou mijn schuilplaats moeten verlaten en op zoek gaan, de wijde wereld in. Er moest in het echte leven, behalve liefde, toch ook iets van avontuur te vinden zijn? En wonderen. O ja, ik bleef hardnekkig in wonderen geloven. En dat is tot op de dag van vandaag nog steeds het geval.
En zeker nu ik vanuit het ziekenhuis thuis ben gekomen. Dat is een verhaal apart. De meesten van jullie weten dat ik een zware operatie (Hipec) moest ondergaan. De operatie, die acht uur duurde, was nodig om een plekje op de lever en tumoren uit mijn buik te verwijderen. Gelukkig is de operatie geslaagd en hebben ze alles weg kunnen halen. Dat is mooi.


Vlak voordat ik naar huis vertrok kwam de chirurg bij mij langs. Zij vertelde mij dat ze alles wat verdacht was bij mij uit de buik verwijderd hadden en dat het op kweek was gezet. De uitslag was dat het geen tumoren bleken te zijn maar littekenweefsel van een operatie van twee jaar geleden. Op scans en met het oog valt namelijk het verschil tussen die twee dingen niet waar te nemen, dus de Hipec behandeling onderga je voor de zekerheid sowieso en alles wat ze gevonden hebben wordt daarna naar het lab gestuurd. Het komt erop neer dat met de buik alles goed blijkt te zijn en het plekje op de lever het enige was waar het om draaide, maar ook dat hebben ze heel goed kunnen verwijderen. Dus alles weg! En vanaf nu is het een kwestie van goede controles.


Plotseling is het een heel ander verhaal geworden, zoveel positiever. Jullie begrijpen dat we hier met z'n allen enorm dankbaar en opgelucht zijn. Wanneer krijg je na zo'n operatie goed nieuws te horen? Dat gebeurt toch bijna nooit? Het voelt alsof je een nieuw leven aangeboden krijgt. Het voelt als een wonder.


Inmiddels zit ik heerlijk bij mij thuis op de bank met allerlei lekkernijen om mij heen, want ik moet een paar kilo's aankomen. De conditie is nul komma nul, lopen is wat lastig, maar dat komt wel weer goed. Het besef dat ik een nieuwe kans heb gekregen, daar draait het om. En die kans ga ik zeer zeker benutten! Er overkomt je per slot van rekening niet iedere dag een wonder.

Eerste en tweede foto: langs de weg naar Valdresflya, Noorwegen. 
Derde foto: op de indrukwekkende Valdresflya. 19 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk nieuws Elly! Ik ben nog steeds zo blij voor je, voor jullie als gezin en uiteindelijk ook voor mij ;-)
  Het geeft mij steun om door te gaan en niet (te) bang te zijn.. Wonderen, misschien ga ik er ooit ook nog in geloven.

  Ik schreef zojuist deze blog
  http://www.overhaar.nl/geluk-geef-je-door/

  Dikke kus en laat de zon je verwarmen en geniet de taartjes en je vrijheid..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, we genieten hier nog steeds van dit goede nieuws en hopelijk blijven we dat nog lang daarna doen. Het kan dus ook positief uitpakken, dat blijkt maar weer.
   Beste wel apart dat ik altijd in wonderen geloofde en nog steeds geloof.

   Ik heb je blog gelezen. Geweldig!

   Veel liefs ♥

   Verwijderen
 2. Trouwens lettertype.. Duim omhoog ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is zeer zeker veel duidelijker leesbaar en dat is wel zo handig :-)

   Verwijderen
 3. Ik zit hier helemaal blij te zijn, zei al hardop: Oh wat goed zeg! Yeah yeah yeah! En als ik al blij ben, hoe moet jij je dan voelen! Ik geloof ook in wonderen hoor! In sprookjes misschien niet, maar wonderen ja! En dit is er een hè! Wat heerlijk! Gefeliciteerd met dit fantastische nieuws!

  En neem je tijd om weer helemaal sterk te worden. Met een lach :-) :-) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat dacht ik ook toen de chirurg het goede nieuws vertelde: yeah, yeah, yeah! We zweven hier nog steeds door het huis heen :-)
   Ja, ik vind dat het bij de categorie wonderen thuishoort. Het is zo bijzonder, dank je wel!
   We gaan hier stapje voor stapje aansterken met een brede lach van oor tot oor :-)

   Veel liefs ♥

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. Ja, supergoed nieuws, hè? We zijn hier heel blij mee :-)

   Verwijderen
  2. We hebben zelf nog gelukkig nog niet in zo'n situatie gezeten, maar ik kan het me enigszins voorstellen.

   Verwijderen
 5. Heel veel beterschap en sterkte gewenst voor jou uit het mooie Noorwegen💐

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijk goed nieuws Elly, laat die mooie zomer nu maar komen en lekker genieten, liefs van Dorien en Piet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het beste nieuws wat je kunt krijgen in zo'n situatie. We verheugen ons enorm op de komende zomer. We kunnen weer plannen maken (deden we toch nog wel, maar toch...) En genieten zullen we!

   Liefs, Elly

   Verwijderen
 7. Linda Hindriks2 mei 2017 om 23:45

  Ik ben ontzettend blij voor je! Ik ben echt opgelucht dat jou zo'n mooi wonder en zulk goed nieuws mag overkomen. Geniet van elke dag en hopelijk sterk je gauw aan. Ik blijf je enorm dankbaar voor je prachtige romans die mij vaak tot steun zijn.
  Heel veel goeds en nog veel mooie wonderen gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is geweldig goed nieuws en nu is het een kwestie van langzaam aansterken. Stapje voor stapje. Wat fijn om te horen dat je zo van mijn romans geniet! Daar geniet ik dan weer van :-)
   Dank je wel!

   Verwijderen
 8. Wat een geweldig goed nieuws, Elly! :)
  Genieten deed je toch al wel volgens mij, maar nu krijgt het nog een andere dimensie.

  Sterkte met aansterken.

  Hartelijke groet,
  Yvette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, fantastisch nieuws! Ja, genieten deden we altijd al maar nu doen we dat inderdaad op een andere manier. Intenser, nog bewuster.

   Dank je wel!

   Lieve groet, Elly

   Verwijderen
  2. Wat een geweldig goed nieuws, ben echt heel erg blij voor je en ook voor je familie.
   Nu aansterken en blijf maar gewoon in wonderen geloven.
   Ze bestaan dus echt...mooi stukje heb je geschreven...beterschap!

   Verwijderen
  3. Dank je wel, Ans! Het was ongelooflijk goed nieuws. We blijven in wonderen geloven en nu doen we ons best om langzaamaan aan te sterken. Dat gaat lukken :-)

   Verwijderen