woensdag 17 mei 2017

Bedankt!

Nog niet zo lang geleden plaatste ik op Facebook een bedankje voor, in willekeurige volgorde, alle hartverwarmende, mooie en ontroerende kaarten, berichtjes, telefoontjes en attenties die ik ontving naar aanleiding van mijn verblijf in het ziekenhuis. Daarnaast kwam er zo nu en dan bezoek, ook voor deze mensen nog een bedankje! Een poosje later realiseer ik mij dan ineens dat niet iedereen op Facebook te vinden is en ik via mijn blog ook een bedankje kan plaatsen voor degenen waar ik op die manier contact mee heb.
Laat ik eerst vertellen hoe het inmiddels met mijn gezondheid gaat. De operatie is alweer vier weken geleden. Het gevoel alsof er een wals over mij heen is gereden (waarover ik in een van mijn vorige blogs schreef) is gelukkig zo goed als verdwenen. Op wat kleine pijntjes hier en daar na valt er een verbetering te bespeuren. Wat een opluchting! Eindelijk kan ik iets meer ondernemen zonder me voorzichtig in allerlei bochten te moeten wringen. Zware klusjes zijn er nog niet bij, net zoals zwaar tillen, dat mag ik nog niet doen. Het energiepeil is bovendien nog erg laag maar we doen ons best om daar verandering in te brengen. Vandaag kon ik voor het eerst de moed opbrengen om bepaalde klusjes zelf te doen, ondanks de zomerse warmte. Klusjes die R eerst voor mij deed. Weer een stapje vooruit in het herstel!
Wandelen probeer ik wel maar dat gaat om hele kleine afstanden. Binnenkort ga ik proberen te fietsen. Eerst een piepklein rondje en het liefst zonder veel hobbels, want ik heb geen idee hoe het zal gaan. Al met al gaat het langzamerhand de goede kant op en dat is fijn. En als ik dan ook weer eens zin in koffie zal krijgen, dan zou dat ook heel plezierig zijn. Niet dat het belangrijk is maar na een operatie lust ik weken geen koffie (en sommige andere dingen ook niet). Het zal waarschijnlijk met de narcose te maken hebben. Ik ben niet aan koffie verslaafd, nee, maar een paar kopjes per dag drink ik normaal gesproken graag. Het zijn van die gezellige genietmomenten die ik nu met thee opvul. Ook lekker, maar af en toe een kopje koffie... Ach, op een dag denk ik bij mezelf: vandaag heb ik zin in koffie! Zo ging dat na de vorige operatie ook. En daarom wacht ik geduldig op die dag, al kan ik beter op de dag wachten dat ik weer normaal kan functioneren ;-)
En nu wordt het tijd dat ik een foto plaats voordat ik nog meer onzinnige dingen uitkraam. Een foto om iedereen te bedanken voor alles wat ik aan het begin van dit bericht genoemd heb...


De foto is gemaakt bij een berkenbosje met prachtige, witte boomstammen aan de rand van het dorp Diever in Drenthe. 

19 opmerkingen:

 1. Lieve Elly wat fijn om te lezen dat het heel langzaam aan weer beter met je gaat. En wat beschrijf je het weer mooi! Sterkte met je verdere herstel liefs Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, gelukkig gaat het steeds beter en dat geeft moed om vooral te blijven proberen wat ik al wel of juist nog niet kan. Dank je wel, Corrie!

   Lieve groet, Elly

   Verwijderen
 2. Wat een heerlijk toekomst bericht Elly. Fijn dat het merkbaar is dat je per week vooruit gaat.. en waarschijnlijk met dit seizoen nog meer meetbaar.

  Dat bakkie koffie komt en dan smaakt het 'what else' ook die dag ga je nooit meer vergeten ;-)

  Je conditie opbouwen is mogelijk wel makkelijker en dan meteen je vitamine D. aanvullen in de tuin of bij het blokje om. Dat fietsen zal wel spannend worden, probeer eerst een hometrainer om te oefenen, zeg ik behoudend ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is heel motiverend om te merken dat er eindelijk een goede vooruitgang in zit. Dat geeft inderdaad meer gelegenheid om de conditie te verbeteren.

   Ik zal het onthouden als ik het eerste bakje koffie weer drink: what else :-)

   Vitamine D doen we hier ruimschoots op. Heerlijk als de zon schijnt! Een hometrainer zou wel handig zijn, ja. Een van onze dochters heeft er thuis een staan. Misschien kan ik daar eerst eens op oefenen voordat ik op het fietspad met fiets en al omval. Beetje gênant en ietwat pijnlijk ;-)

   Lieve groet!

   Verwijderen
  2. O lala, de hometrainer zo dicht in je buurt, daar mag je niet meer langs lopen. Vijf minuten om de buikspieren te versterken levert meer op dan wiebelend en bang om te vallen over de dijk te cruisen. Het op en af stappen alleen al, brrr.
   Die koffie komt vanzelf weer, dan is het blijkbaar een teken dat je voorbij bent aan de droom What else ;-)

   Verwijderen
  3. Die hometrainer, geen ontkomen aan ;-) Komt allemaal goed!

   Verwijderen
 3. Wat fijn dat je zo'n vooruitgang bemerkt, hoera! Piepkleine stukjes wandelen, klein rondje fietsen binnenkort, alweer wat (huishoudelijke?) klusjes verricht en gelukkig veel minder pijn. Heerlijk, ik ben blij voor je!

  En die koffie staat natuurlijk voor 'normaal' dus ik hoop dat dat ook gauw terugkomt. Ik drink eigenlijk alleen maar thee en geniet daar met volle teugen van hihi.

  Heel veel energie gewenst, Elly! Voor je het weet kan je er weer helemaal tegenaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker een hoera waard! Ik kan weer lichte huishoudelijke klusjes doen en daarmee kan ik R eindelijk eens wat werk uit handen nemen. Hier zijn we al net zo blij met deze vooruitgang :-)

   Wij drinken normaal gesproken ook veel thee en daarnaast een paar kopjes koffie, twee of drie kopjes per dag. Eigenlijk stelt het niets voor maar toch kijk ik ernaar uit. Zou ik misschien toch een heel klein beetje verslaafd zijn aan cafeïne? ;-)

   Dank je wel! We doen ons best!

   Verwijderen
  2. Hahaha, het maakt niet uit. Ik hoop dat je gauw ook weer aan de koffie zit! Ik lust het wel hoor, maar ik vind thee lekkerder. En ik drink zwarte thee (met karamel) en daar zit weer theïne in. Dat is hetzelfde als cafeïne ;-)

   Ik heb het vorig jaar met griep gehad. Daarna lustte ik geen wijn meer. En nog steeds ben ik er niet meer zo gek op als daarvoor. Soms heb ik trek maar dan heb ik ook aan één glas genoeg. Best vreemd dat zo opeens je smaak kan veranderen.

   Verwijderen
  3. Apart dat je na een griep geen wijn meer lustte. Wijn en alle andere alcohol heb ik op het moment ook geen trek meer in. Het zegt me even helemaal niets. En juist pasta of pizza met een wijntje erbij vond ik heerlijk én gezellig. Maar ook dat komt wel weer terug, hoop ik... En anders is het geen ramp. Ik drink net zo makkelijk water of een alcoholvrij biertje erbij. We passen ons gewoon aan :-)

   Verwijderen
  4. Mijn man had het ook (na de griep toen). De verklaring zou zijn dat de griep ook de lever geraakt had. Ik pas me ook aan hoor. Soms een La Chouffe biertje, soms een Jillz, Apple bandit en meestal helemaal niets.

   Verwijderen
  5. Ik was nog niet klaar!

   Grappig: ik had dat ook juist met pasta of pizza :-P

   Verwijderen
 4. Wat heerlijk dat de operatie goed was en nu weer aan het opknappen bent.
  Heb net het boek-De kleur van liefde- uitgelezen en er van genoten.
  Inderdaad kon ik nauwelijks het boek weg leggen en wilde het wel in 1x uitlezen.
  Nu was ik op zoek naar deze schrijfster om weer te weten te komen-oa waar ze woont,enz.Zodoende kwam ik op deze blog terecht.
  Zelf woon ik in Drenthe en ken de plaatsen uit het boek en ja ik geloof in wonderen-ze bestaan echt!
  Vandaag hoorde ik dat ze bij Ruinerwold op zoek geweest zijn naar een neergestort vliegtuig uit de 2e WO-toeval bestaat niet. Helaas je interview gemist in Das Mooi.
  Sterkte met langzaamaan weer op krachten komen en bedankt voor dit laatste boek.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Truus,

   Fijn dat je van De kleur van liefde genoten hebt! Dat is voor een schrijfster altijd leuk om te horen. En, ja, wonderen kunnen echt gebeuren :-)

   Ik kom ook uit Drenthe maar ik was een peuter toen we ergens anders naartoe verhuisden. En toch voelt Drenthe voor mij nog steeds als thuiskomen. Nu woon ik in Flevoland, heel anders dan Drenthe, maar er is wel veel ruimte en dat is fijn.

   Toen jij dat neergestorte vliegtuig noemde werd ik natuurlijk een beetje nieuwsgierig en ben ik op internet op zoek gegaan. Daar las ik er in De Stentor iets over. Hopelijk gaat het ze lukken het vliegtuig en daarmee nog een bemanningslid te vinden.

   Als je het interview in Da's Mooi nog niet gelezen hebt, rechts in de zijlijn kun je bij Blogs op april klikken. Dan kom je eerst drie andere blogs tegen en daarna een blog over het interview in Da's Mooi. Er staat een foto van het krantenartikel bij.

   Ik ga mijn best doen op krachten te komen, elke keer een stapje vooruit.
   Bedankt voor je reactie!

   Lieve groet, Elly

   Verwijderen
  2. Leuk dat ik toch het stuk kan lezen in Das Mooi. De piloot is nog niet gevonden maar ze gaan door met zoeken. Gisteren was op RTV Drenthe een stukje over de zoektocht in het nieuws. Onze zoons wonen bij jou in de buurt en ik woon wel in Drenthe en heb in Hoogeveen gewerkt maar ben in Groningen geboren.
   vandaag uit de bieb een ander boek gehaald--Dubbelhartig. Lekker lezen de komende dagen.
   hartelijke groetjes,Truus uit Drenthe

   Verwijderen
  3. In Groningen geboren? Mijn moeder komt daar ook vandaan en mijn vader uit Drenthe, dus ik heb van beide provincies iets :-)

   Leuk dat je een ander boek van mij gaat lezen. Veel plezier met Dubbelhartig!

   Lieve groet, Elly

   Verwijderen
  4. Leuk dat je ouders uit beide provincies komen Elly. Hoop dat het nog steeds goed met jou gaat.
   Dubbelhartig met veel plezier gelezen en nu bezig met-Julie's liefde.
   Goede zondag
   hartelijke groet, Truus

   Verwijderen
  5. Goed om te horen dat je van Dubbelhartig genoten hebt en heel leuk om te weten dat je nu Julie's liefde leest!
   Het gaat gelukkig nog steeds goed met mij. Op het moment kamperen we in Drenthe en genieten we van mooie fiets- en wandeltochten.

   Nog een fijne avond en hartelijke groet,
   Elly

   Verwijderen