dinsdag 27 december 2016

De rendierkudde 2

Vind jij rendieren ook zo mooi om te zien? Blijf dan vooral even op mijn blog. Laatst heb ik al een aantal foto's geplaatst van deze bijzondere dieren, die kun je hier bekijken en nu is het tijd voor een korte video.
De video is gefilmd met een fotocamera en dat valt lang niet altijd mee. Vooral als je heel veel bewegende dieren in het vizier hebt en vanaf een behoorlijke afstand in moet schatten of iets nou wel of niet goed in beeld komt. Gelukkig viel er van een aantal op zich staande filmpjes één video te maken. Op die manier krijgen jullie een beetje een indruk hoe wij de rendierkudde gezien hebben en hoe overweldigend het is om zo veel van deze dieren bij elkaar rond te zien lopen. Veel plezier!Bekijk de video op een volledig scherm om nog meer het gevoel te krijgen alsof je er zelf bij bent. Lukt dat niet via bovenstaand filmpje, dan kun je de video op YouTube wel op een volledig scherm bekijken.


8 opmerkingen:

 1. Het filmen met een fotocamera vond ik ook vrij lastig. We hebben zelf een spiegelreflex die kan filmen maar blijkbaar nog steeds een low budget op het gebied van filmen :-). Die van jullie is best wel goed gelukt. Mooi om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel :-)

   Nee, het valt niet mee om te filmen met een fotocamera. Je ziet soms weinig van wat je aan het filmen bent. Gelukkig hebben we er toch wat bruikbaar materiaal aan overgehouden.

   Verwijderen
 2. Ik film liever met mijn iPhone dan met mijn spiegelreflex. Maar ik vind dat het jullie heel goed gelukt is. Het blijft indrukwekkend voor mij, al die rendieren bij elkaar. Hoeveel zullen het er geweest zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Dit was de eerste keer dat wij filmden met onze spiegelreflexcamera en het was afwachten of het zou lukken.

   Hoeveel rendieren het zijn hebben wij ons ook afgevraagd. Het is echt niet in te schatten. Maar zoiets mag je niet vragen aan de Sami, dat schijnt hetzelfde te zijn als iemand die vraagt naar wat er op jouw bankrekening staat. Dus hebben wij braaf onze mond gehouden :-)

   Verwijderen
  2. Oh dat moet je ook maar weten - dat je dat niet mag vragen ;-)
   Spiegelreflex heeft als voordeel - als je er een telelens op hebt zitten - dat je meer kan inzoomen dan met een mobiele telefoon natuurlijk ;-)

   Verwijderen
  3. Over dat vragen hadden wij een keer iets gelezen, dus dan houd je daar rekening mee. Als we het niet geweten hadden, dan hadden we het vast en zeker gevraagd. Ach, dat zullen ze iemand waarschijnlijk niet kwalijk nemen.

   Ja, dat van die lens is waar. Wij kunnen met de camera gelukkig behoorlijk inzoomen, al zouden we inderdaad nog een goede telelens kunnen gebruiken. Maar we zijn blij dat dit het nog geworden is. Wie weet ooit eens een telelens erbij :-)

   Verwijderen
 3. Heel indrukwekkend, die bewegende kudde! En inderdaad goed gelukt :).

  Hartelijke groet,
  Yvette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, gelukkig is het toch nog iets geworden, Yvette.
   We zeiden nu tegen elkaar: we hadden tijdens deze reis nog meer filmpjes moeten maken, nu we weten hoe het beeld er ongeveer uit komt te zien :-)
   Hopelijk kunnen we dat een andere keer doen.

   Verwijderen