vrijdag 5 februari 2016

Het vieren van wat dan ook

Zo nu en dan gebeurt het dat iemand iets over mijn boeken en mijn persoontje schrijft, zoals bijvoorbeeld Hans op Blog Zweden (op zijn blog zijn al mijn boeken terug te vinden) en op Nordik Living. Met Hans en zijn vrouw heb ik regelmatig contact en dat is geweldig leuk! 
Bijna een week geleden kreeg ik via Marjanne, van de blog OverHaareen blogpost onder ogen die mij nogal ontroerde. Nu ben ik de laatste tijd een echte huilebalk, ik hoef op tv of om mij heen maar iets te zien wat ontroerend, mooi of verdrietig is, of ik heb de tranen al in mijn ogen staan. 
Sinds ik vorig jaar de diagnose darmkanker kreeg, besef ik ineens veel meer hoe kostbaar het leven is en probeer ik het leven zo veel mogelijk te absorberen. Dat betekent dat ik intenser leef. Natuurlijk horen daar zowel vreugde als verdriet bij en omdat ik alles zo intens beleef kan het zijn dat er af en toe een traantje naar beneden rolt. In mijn geval wel tenminste. Dus ook bij het lezen van de bewuste blogpost die Marjanne geschreven heeft en die hier te lezen is. 
Marjanne heb ik leren kennen via de sociale media. Zij kreeg dezelfde diagnose te horen als ik en dat maakte dat we elkaar gingen volgen en nu nog steeds met elkaar communiceren. Behalve deze diagnose heeft Marjanne ook nog te kampen met de spierziekte FSHD. Beslist geen gemakkelijke opgave om dan positief in het leven te blijven staan. Juist haar positiviteit en spontaniteit heb ik bewondering voor. En hoe leuk is het dan als ze de moeite neemt om een blogpost aan mijn boeken en mij te wijden. Bedankt Marjanne! Ik waardeer dit alles ten zeerste. Hieronder een bloemetje voor jou. Bloemetjes die we ooit op de Noordkaap zagen bloeien. Ja, zelfs daar bloeien bloemen, ondanks de soms barre omstandigheden, maar om ze te vinden moet je wel een beetje geluk hebben. Net zoals in het leven.


Volgende week mag ik weer op komen draven voor de driemaandelijkse controle. Dat brengt altijd spanning met zich mee. We zullen het wel horen wat het wordt.
Voor de rest zeg ik: vier het leven. Dat is de titel van de bewuste post van Marjanne en meteen de titel van mijn nieuwe boek dat dit jaar in april uitkomt. Het leven vieren is iets wat ik in mijn leven probeer toe te passen. Het lukt niet altijd, maar ik doe mijn best.


Op bovenstaande foto: een zonovergoten dag op een perfecte plek, Gryta Camping aan het Oldevatn in het Noorse Olden, dicht bij de gletsjer Briksdalsbreen. Een dag die uitnodigde tot iets extra's, tot het vieren van wat dan ook :-)  

10 opmerkingen:

 1. Allereerst: ik kijk uit naar je nieuwe boek, waarvan ik het gevoel heeft dat daar een boodschap in zit. En dat kan ook niet anders na wat jij hebt meegemaakt. Jij zegt over Marjanne dat je het bijzonder vindt dat ze zo positief in het leven staat, maar dat vind ik van jou ook. Zoals je hier hebt geschreven over de periode dat je ziek was... Het voelde nooit als zwaar of negatief.

  Volgende week dus weer controle en dat moet heel dubbel voelen. Fijn dat ze jou zo goed in de gaten houden, maar die spanning moet erg groot zijn. Ik wens je sterkte, maar nog meer succes! Op naar een goede uitslag!!

  En de recensie door Marjanne is een hele mooie! Ik heb even op haar blog gekeken en werd inderdaad geraakt door haar positieve instelling. Ik wens haar ook veel sterkte en ook succes met alles.

  En die foto van jou in Olden straalt het helemaal uit: Vier het leven. Geweldige foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Elly, dank je voor je Noordkaapse bloemenpracht en meer ♥.

  Jouw site heeft nu een mooie blauwe achtergrond, nog beter komen de woorden en foto's tot haar recht.

  Ik wens je sterkte met de onderzoeken en dag tot aan de uitslag. Ik vier met je het leven mee .. op afstand. Schrale troost misschien, ik mag 25e weer..

  De dag van de verkiezing van de Valentijnprijs komt ook steeds dichterbij, ook spannend #fingerscrossed

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je, Marjon!

  Ja, een controle is altijd spannend. Het is inderdaad een geruststelling dat je telkens weer op controle moet komen, maar zodra een uitslag goed blijkt te zijn, dan valt er toch een last van je af.

  Fijn dat je wat ik geschreven heb nooit als zwaar of negatief ervaren hebt. Dat zou ik ook niet willen, lezers van mijn blog iets negatiefs voorschotelen. De posts moeten, wat mij betreft, altijd wel iets positiefs bevatten en soms met een vleugje humor erdoorheen. Zo staan wij ook in het leven en het is mooi als dat op die manier overkomt.

  Heel erg leuk dat je naar mijn nieuwe boek uitkijkt. Het verhaal zou zomaar een soort van boodschap kunnen bevatten :-)

  Ja, die foto had zo als cover van mijn nieuwe boek gebruikt kunnen worden, haha!;-)
  Ik ben erg blij met de cover die nu is uitgekozen. Het beeldt de boodschap luid en duidelijk uit.

  Lieve groet! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Graag gedaan, Marjanne :-)

  We blijven samen in de molen zitten van controles en alles wat daarbij hoort. Jij de 25e weer... Maar bij elke goede uitslag zijn we weer een stapje verder, zo voelt het tenminste.

  O ja, de Valentijnprijs. Zeer zeker spannend. Het is fantastisch om genomineerd te zijn en soms dringt het niet eens goed tot me door dat ik genomineerd ben. Dan moet ik echt naar het lijstje met genomineerde boeken kijken en denk ik: ja, het is echt waar.

  Maar natuurlijk gaat een goede uitslag van een controle boven alles. Dat is een hele goede reden om het leven te vieren.

  Lieve groet! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Marjon ik vind het bijzonder dat je in jouw reactie naar Elly mij complimenteert. Dank je. Ook voor je sterkte wensen en alles! Mijn positieve ondertoon, blijf ik behouden, want er is al genoeg droefenis te lezen en te horen en te beleven.

  Dat beschrijven, daar is Elly goed in, zo de woorden aan elkaar rijgen, zodat je de dagelijkse zorgen even vergeet en even weg kan dromen. Nogmaals dank.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bloos, bloos... Wat een mooie woorden Marjanne. Lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Marjanne... Je hebt zo gelijk! Gelijk over het positief zijn en over Elly ;-)

  BeantwoordenVerwijderen