zondag 15 februari 2015

The road goes ever on 2

Mijn echtgenoot kijkt om het hoekje van onze slaapkamerdeur. Ik zit even op bed uit te rusten van de eerste korte wandeling die we, sinds ik thuis ben vanuit het ziekenhuis, vanmiddag samen gemaakt hebben, heerlijk met ons gezicht in de zon en de wind. Dan voel je eindelijk weer eens dat je leeft. Vanuit de woonkamer stijgen muzikale klanken op die ik maar al te goed herken. Een cd van Secret Garden. "Kun je ertegen?" vraagt mijn echtgenoot. Ik weet waarom hij dit vraagt. We hebben de muziek van deze Iers-Noorse groep regelmatig beluisterd tijdens onze reizen door Scandinavië en nu is hij waarschijnlijk bang dat het te veel emoties losmaakt, maar op dit moment geeft het mij rust en al zou het emoties losmaken, laat maar komen.
"Ja, hoor," knik ik. "Het is fijne, rustgevende muziek." 

Sinds ik mijn blogpost The road goes ever on schreef (hier te lezen) is er alweer het een en ander gebeurd. Ik heb afgelopen week namelijk de uitslag te horen gekregen van wat er allemaal op kweek was gezet.    
In het kort: de operatie aan mijn darmen is gelukt, het gezwel waar ik plotseling last van kreeg hebben ze goed kunnen verwijderen. Alles eromheen is schoon, ook de organen. Er is alleen een kleine, kwaadaardige uitzaaiing gevonden in een van de lymfeklieren, maar deze klier is al verwijderd. De rest van de lymfeklieren die op kweek waren gezet mankeerde niets aan. Operatief gezien ben ik nu schoon en dat is iets waar ik blij mee ben.

Aankomende week heb ik een afspraak bij de afdeling oncologie en krijg ik preventief een chemokuur voorgeschreven bestaande uit tabletten. Mocht er toch nog ergens iets verkeerds in mijn lichaam zitten, dan wordt dat bestreden. Ik heb me laten vertellen dat de bijwerkingen van deze tabletten meevallen, maar ieder mens reageert natuurlijk anders op bepaalde dingen. Het maakt me niet uit, zolang alles weer in orde komt. Bang dat er misschien toch nog iets zit of terugkomt? Ja, natuurlijk. Die angst hou je vanaf nu denk ik altijd, maar misschien leer je daarmee leven. Dat hoop ik tenminste. Ik heb een man die er helaas ook de nodige ervaring mee heeft, maar hij is wel degene die nu, zonder dat ik hem iets hoef te zeggen, precies weet hoe ik me op sommige momenten voel en mij heel veel steun kan geven bij alles wat mij nu overkomt. Daar ben ik hem heel erg dankbaar voor. 

Ik besef dat ik er tot nu toe heel goed vanaf kom. Het had ook een heel ander plaatje kunnen zijn. Ik heb het gevoel alsof ik een nieuwe kans krijg en die kans wil ik graag met beide handen aangrijpen. Daarom ga ik heel erg mijn best doen om er samen met iedereen die mij lief is iets van te maken. Het geeft me in ieder geval de moed om door te gaan, want ja, ook in dit geval geldt: The road goes ever on. Ik heb zelfs alweer zin in het schrijven van een nieuw boek. We gaan ervoor.


Wie benieuwd is naar de muziek van Secret Garden, hier en hier kun je twee prachtige nummers beluisteren. 

5 opmerkingen:

 1. Joh Elly, goed nieuws nu maar bouwen aan de toekomst , lekker op je gemakje beginnen aan een nieuwe boek. Heel veel succes verder!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel, Cees! We gaan ons best doen er in alle opzichten iets van te maken.

  Hartelijke groet,
  Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fantastisch nieuws toch, Elly. Ik ben zo blij voor je. En ik kan niet anders zeggen - al 'ken' ik je alleen van social media... Je lijkt me een heel sterk, positief en mooi mens. Je zegt het ook mooi: dit voelt als een nieuwe kans die je met beide handen gaat aangrijpen. Dat gaat jou vast wel lukken.

  Ik hoor het ook om me heen: die pillen zouden weinig bijwerken kennen. Des te beter!

  Nog een heel goed herstel gewenst!

  Groetjes, Marjon.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor je lieve woorden, Marjon :-)

  We halen niet alleen veel steun uit reacties van de mensen om ons heen, maar ook van degenen die we alleen via social media kennen. Bijzonder dat je elkaar op die manier kunt steunen.

  Dat zijn alweer goede geluiden, dat die pillen weinig bijwerkingen kennen. We zullen het ondervinden.

  Een fijne dag!

  Gr. Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja ik weet hoeveel een mens dat kan doen. Dat heb ik vorig jaar gemerkt, toen mij zoveel dierbaren ontvielen. Een klein woordje kan dan zoveel betekenen. Ik heb heel veel steun gehad via Social Media. Fijn dat jij dat ook zo kan ervaren!

  Fijne dag!

  Groetjes, Marjon.

  BeantwoordenVerwijderen