dinsdag 16 september 2014

Een jaar later

"Weet je iets wat ik jou als verjaardagscadeau zou kunnen geven?” vroeg mijn echtgenoot een tijdje geleden aan mij. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Dit jaar geen cadeautjes, bossen bloemen of wat voor verrassingen dan ook, maar iets van een heel andere orde. Iets wat alles zou overtreffen wat ik op mijn verjaardag ooit aan cadeaus heb gekregen. Dus antwoordde ik: “Dat het met jouw gezondheid eindelijk de goede kant op gaat en er bij de controle niets meer gevonden wordt. Dat zou voor mij een fantastisch verjaardagscadeau zijn. Voor de rest hoef ik helemaal niets.” 

Vandaag, de dag voor mijn verjaardag, moest mijn echtgenoot voor controle naar het ziekenhuis nadat er ruim een jaar geleden kanker bij hem werd geconstateerd. Tot nu toe waren de berichten die hij bij een ziekenhuisbezoek meekreeg niet om over naar huis te schrijven en moest hij een aantal behandelingen ondergaan, maar vandaag viel er een enorme last van onze schouders: er werd niets verontrustends meer gevonden. Alles is schoon, zoals dat genoemd wordt.
Een mooier verjaardagscadeau kan ik mij niet wensen. Laat ik het nog beter verwoorden: ik heb een cadeau ontvangen dat inderdaad alles overtreft in mijn cadeauhistorie en dat heb ik vandaag zomaar gekregen. En dan ben ik nog niet eens jarig…

Bij goed nieuws lijkt de weg plotseling weer open te liggen.
(Foto gemaakt in Anjum, in het noorden van Friesland. Met dank aan
mijn jongste broer voor het maken van deze foto.)

4 opmerkingen:

 1. Wat een fantastisch nieuws zeg! Daar kan geen ander cadeau tegenop hè. Gezondheid voor alles. Ik ben heel blij voor jullie.

  En die foto is heel bijzonder - het is niet in Noorwegen hihi. Leuke foto trouwens!

  Groetjes en alvast een mooi weekend gewenst!

  Marjon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel, Marjon! Een goede gezondheid is het allerbelangrijkste wat een mens kan bezitten.

  Nee, de foto is niet in Noorwegen gemaakt maar wel in het noorden van ons eigen land. We hebben dit keer het noorden gewoon een beetje ruim genomen. Een schrijfster met een knipoog naar het noorden, hè. Maar welk noorden precies...? ;-)

  Jij ook een fijn en hopelijk nog een beetje zomers weekend gewenst! Na Oostenrijk alweer wat gewend thuis?

  Gr! Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben altijd snel weer gewend maar nu we weer een paar weken verder zijn begin ik wel weer terug te verlangen. Voor het eerst heb ik de vakantie van dag tot dag beleefd. Ondanks de vele regen, kou, de pech met hond Dézi en met het dakluik was het de heerlijkste vakantie ooit geloof ik. En toch lijkt het nu wel weer een droom haha. Ik wil terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heimwee naar het vakantieland! Dat herken ik maar al te goed :-)

  BeantwoordenVerwijderen