vrijdag 27 december 2013

Een bijzonder jaar

2013, een bijzonder jaar, dat was het. Voor ons een jaar van:TEGENSTELLINGEN, ONZEKERHEID,
BOOSHEID, VERDRIET, VRAGEN

Maar vooral ook een jaar van:

LIEFDE, WARMTE, DANKBAARHEID, HOOP,
   VERWONDERING, SAAMHORIGHEID   

Dat is in het kort ‘ons’ jaar. Ons jaar waarin er twee gebeurtenissen uitsprongen: dat wij als trotse grootouders vol verwondering een nieuw familielid, onze kleindochter, mochten verwelkomen en dat mijn echtgenoot opnieuw met gezondheidsproblemen, in dit geval kanker, te maken kreeg. Gebeurtenissen die op dat moment twee uitersten vormden: een nieuw leven in je armen mogen sluiten en leven met de vraag, de onzekerheid, hoe het ervoor staat met de gezondheid van degene die jou al jaren en jaren zo na aan het hart ligt of beter gezegd: in je hart woont.
Wat die gezondheid betreft was er eerst de boosheid en het verdriet om het onontkoombare, iets wat langzamerhand overging in acceptatie. En acceptatie betekent een stap vooruit.
Onze kleindochter is gelukkig een wolk van een baby en met de gezondheid van mijn man lijkt tot nu toe alles onder controle te zijn. Dat is iets om dankbaar voor te zijn.

Het was een jaar waarin we op allerlei manieren veel warmte en saamhorigheid hebben ondervonden van onze kinderen, familie, vrienden en kennissen. Zonder hen zou ons jaar er heel anders uit hebben gezien. Dank je wel, lieve mensen, voor al jullie steun!

Het was een jaar waarin we een lange reis door Scandinavië hebben gemaakt. Een reis die veel indruk op ons heeft gemaakt en waarbij we niet alleen van het overweldigende landschap konden genieten maar ik ook de mogelijkheid kreeg een van mijn boeken te promoten.

Het was een jaar waarin ik via de sociale media of op andere wijze diverse lezers van mijn boeken (beter) heb leren kennen. En dat is ontzettend leuk! Wat fijn dat jullie mijn boeken lezen!
Én het jaar waarin ik, tussen de bedrijven door, mijn nieuwste boek heb weten af te ronden en naar mijn uitgever heb gestuurd. Als het goed is komt het boek in het voorjaar van 2014 uit. Zoiets is elke keer weer een mijlpaal. 

Dat waren een handjevol gebeurtenissen uit ‘ons’ jaar 2013. Wij kijken vol verwachting uit naar het nieuwe jaar, 2014, hebben plannen waarvan we hopen dat we die ten uitvoer kunnen brengen. Er valt nog zo veel te doen en nog zo veel te beleven.
Soms leiden grote veranderingen of minder goede ervaringen tot iets beters, tot iets goeds in je leven. Iets waarbij je eerst misschien nooit hebt stilgestaan, maar wat je op zo’n moment plotseling duidelijk ziet. Iets positiefs wat je nooit had ge- of ondervonden als die verandering of ervaring je niet was overkomen...

Maak van 2014 een goed jaar, op wat voor manier dan ook!

6 opmerkingen:

 1. Mooi geschreven en hopen dat 2014 inderdaad een goed jaar wordt en die daarop volgen natuurlijk ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je, Hans. Dat het voor jullie ook een heel goed en mooi jaar mag worden en jullie de mogelijkheid krijgen om nog veel door Zweden en misschien de rest van Scandinavië rond te kunnen reizen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi geschreven, Elly. Ik ben van mening dat 'Carpe Diem' een mooie spreuk is. Ik wens jullie een succesvol, fijn maar vooral een gezond 2014 toe. Warme groet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel, Mieke. Ja, 'Carpe Diem' is en blijft een goede en mooie spreuk. We moeten zorgen dat we aan die uitspraak denken wanneer dat nodig is, dan weet je weer waar het om draait. Een goede jaarwisseling en een prachtig 2014 toegewenst! Hartelijke groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dan wens ik jullie alle goeds voor 2014 :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank je, Sandra. Jij ook een goed en mooi 2014 gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen