vrijdag 14 april 2017

Mag ik?

Je hebt van die plekken in Noorwegen waar je tijdens het reizen altijd even stopt om rond te kijken en om foto's te maken, hoe vaak je er ook langskomt. Wij doen dat in ieder geval wel. Eén van die plekken is Isteren. Isteren is een meer in de provincie Hedmark en staat in verbinding met het grote Femundmeer. Wie Julie's liefde gelezen heeft klinkt het Femundmeer waarschijnlijk bekend in de oren. Julie woont in een oude boerderij met zicht op dit meer, vandaar. 
Om terug te komen op Isteren, rijdend over weg 26 kom je een brug tegen die de oevers van een smalle waterdoorgang met elkaar verbindt. Dat is waar Isteren met nog een ander meer in verbinding staat. 


Bij deze brug vind je ruimte om te parkeren en dat doen we dan ook altijd. Van daaruit lopen we naar de brug om een poosje naar het schilderachtige uitzicht te kijken en om foto's te maken. Verkeer komt er nauwelijks langs. Met een beetje geluk zie je in de verte misschien een paar rendieren de weg oversteken. 


Soms staan er vissers langs de oever, met of zonder het hele gezin erbij. Isteren is namelijk een populair visgebied. En als er iets gevangen wordt, is er een vuurplaats waar de vis meteen op bereid kan worden. Verser dan vers kan de maaltijd niet zijn. En daarnaast biedt het vast en zeker een ultiem wildernisgevoel, midden in de natuur je zelf gevangen maaltje opeten. Of zouden de Noren het als een normale bezigheid beschouwen? 


Wat boffen die Noren toch met zo'n mooie plek waar ze onbeperkt gebruik van kunnen maken en hun dagelijkse beslommeringen even achter zich kunnen laten. En dan te bedenken dat het hele land uit een ontelbare hoeveelheid van dit soort locaties bestaat. Mag ik daar een klein beetje jaloers op zijn? ;-)   

9 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Het is er prachtig en vooral heerlijk rustig. Een fijne plek om even naar de omgeving te kijken.

   Verwijderen
 2. Prachtig om te naar te kijken, Elly!
  Warme groet, Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Water is altijd mooi om naar te kijken, Mieke. En helemaal met die bergen op de achtergrond. Er gaat rust van uit en dat is erg prettig.

   Lieve groet!

   Verwijderen
 3. Ja hoor, je mag wel even een beetje jaloers zijn... Ben ik ook. Wat is het daar prachtig! En inderdaad: het ultieme wildernis-gevoel: visje vangen en in de buitenlucht direct bereiden en eten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, wat een leven leiden die Noren, hè? En dat met al die prachtige natuur binnen handbereik.

   Verwijderen
  2. Bizar eigenlijk dat het voor hen het dagelijkse leven is. Denk ik ook vaak in Oostenrijk. Mensen die daar wonen zouden eens een weekje in mijn rijtjeswoning (waar ik trouwens heel gelukkig ben) moeten zitten haha.

   Verwijderen