zaterdag 18 maart 2017

Onder de indruk

Afgelopen woensdag is mijn nieuwe roman De kleur van liefde verschenen, het boek dat zich in en rondom het Drentse Diever afspeelt. Er is nu al een recensie van dit boek te lezen op Uitgelezen. Dat is supersnel! En wat voor recensie! De prachtige beoordeling ontroerde mij. Vooral omdat ik niet wist wat lezers van dit boek zouden vinden, een boek dat totaal anders is dan al mijn vorige romans. En als iemand door dit verhaal geraakt wordt, dan doet mij dat beslist iets. Een kleine greep uit de recensie (Linde is de hoofdpersoon in het verhaal):

Diep onder de indruk van dit boek... De sfeerbeschrijvingen zijn groots, waardoor je voelt wat Linde voelt... Het boek was niet meer weg te leggen. Want hoe zit het nu echt in elkaar? ...Juist de magie in het verhaal is zo mooi en het leert Linde een belangrijke levensles. Verrassend boek dat je niet zomaar vergeet... Ik weet nu al dat ik dit boek ga herlezen.

De volledige recensie is hier te lezen. 


Jullie begrijpen dat ik heel erg blij ben met deze beoordeling, dat ik daar op mijn beurt van onder de indruk ben. Degene die de recensie geschreven heeft vraagt of er morgen alsjeblieft weer een boek van mij uit kan komen. Helaas moet ik diegene teleurstellen. Het schrijven staat jammer genoeg nog steeds stil vanwege omstandigheden die met mijn gezondheid te maken hebben. Ik had gehoopt dit jaar mijn 10e roman te kunnen schrijven maar de concentratie is ver te zoeken. Toch, als ik deze recensie lees, dan is er een stemmetje dat tegen mij zegt: "Pak het weer op, je kunt dit. Het is iets wat je graag doet." 
Ja, ik zou graag weer aan het schrijven gaan maar we wachten eerst af hoe alles verder verloopt op het gebied van mijn gezondheid. Natuurlijk hoop ik weer eens iets op papier te kunnen krijgen: sympathieke en minder sympathieke personages, allerlei avonturen, heftige en mooie romances maar ook bedrog en teleurstelling, bijzondere of juist herkenbare locaties en wie weet opnieuw een beetje magie... 
In ieder geval wil ik Marjon van Uitgelezen  bedanken dat zij mij wat het schrijven betreft onbewust misschien een duwtje in de goede richting heeft weten te geven. Dank je wel, Marjon! :-)  


4 opmerkingen:

 1. Het lijkt me een heel mooi boek, over anderhalve week hoop ik het boek van jou ook te gaan lezen en recenseren, ben eerst nog een ander boek aan het lezen en er staan er nog 3 die ik eerst moet lezen. Kreeg ineens een paar boeken tegelijk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je De kleur van liefde gaat lezen, Anneke :-) Ik merk het vanzelf wel als je het boek gelezen hebt.

   Hartelijke groet!

   Verwijderen
 2. Oh Elly... Maar het is heel simpel: jij schreef dit boek en het is echt een heel mooi en bijzonder boek. Dus ik kon niets anders dan dat in de recensie schrijven. Ik ben zo blij met jou als auteur! Ik lees 200 boeken per jaar, maar ik heb echt wel mijn favoriete auteurs en daar ben jij er een van! Blijf alsjeblieft veel schrijven - maar alleen als jij het kan, er plezier aan beleeft. Want dat stralen jouw boeken uit! En heel veel sterkte en licht en kracht voor al je zorgen om je gezondheid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor al jouw mooie complimenten, Marjon. Daar gaat een schrijfster van blozen :-) Als het even kan wil ik graag blijven schrijven, in een zo normaal mogelijk ritme zien te komen. Maar dat is natuurlijk afwachten.

   Dank je wel! ♥

   Verwijderen