maandag 27 maart 2017

Heden en verleden

Mijn nieuwe boek De kleur van liefde heeft alweer een mooie vijf sterren recensie te pakken en dat vind ik natuurlijk geweldig! De recensie is te vinden op Surfing Ann's Boeken Blog. Zoals altijd verklap ik alvast een gedeelte van de recensie, dat kan ik gewoon niet laten:

Al bij het voorschrift laat de auteur weten dat het niet zomaar een roman is die je gaat lezen, maar eentje waarbij ook een stukje geschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog in voorkomt... de geschiedenis is er op een heel mooie en respectvolle manier ingeweven. Het is een roman die in het heden speelt, waarbij de hoofdpersoon op een bijzondere manier met mensen uit het verleden te maken krijgt.
Eenmaal in begonnen, kan je het boek niet meer wegleggen, wil je verder lezen. Wil je eerst genieten van de omgeving die schitterend verbeeld wordt, je ruikt nog net niet de heerlijke geuren die bij het landschap horen... 
Het verhaal is geschreven vanuit de hoofdpersoon, Linde, die vertelt wat ze ziet en meemaakt. Je hoort haar als het ware haar verhaal vertellen. Soms moet je lachen om haar, dan weer moet je een brok wegslikken omdat het even een aangrijpend, maar tegelijkertijd een ontroerend stukje is, dan weer word je kwaad op bepaalde personen...
Het plot is een echte verrassing, omdat je verwacht dat die anders zou zijn... 

De volledige recensie is hier te lezen.


Het is gewoon heel erg fijn als lezers je boek mooi vinden. Vooral omdat ik tijdens het veelvuldig doornemen van de laatste hoofdstukken van De kleur van liefde regelmatig bijna moest huilen of op zijn minst met een brok in mijn keel zat. Ik had zo te doen met de hoofdpersonen, leefde zo ontzettend met ze mee. Man, ik sloot 's avonds verdrietig mijn laptop af en moest een paar leuke bezigheden of tv-programma's opzoeken die mij konden opvrolijken.  
Ik kon het einde van het verhaal toen natuurlijk nog veranderen maar uiteindelijk heb ik toch voor bepaalde gebeurtenissen gekozen waarvan ik hoopte dat die emoties los zouden maken bij de lezers. Ik hoopte dat de lezers zouden voelen wat ik voelde en daardoor wat de personages voelen. Als dat laatste het geval is, dan maakt mij dat blij. Dan is mijn missie geslaagd, hoeveel tranen in mijn ogen en brokken in mijn keel dat ook kost. Ja, schrijven is soms best een zwaar beroep, hoor ;-) 
Maar het leuke is dat een Drentse krant een artikel over mijn boek gaat plaatsen. Ik moest een foto opsturen van mijzelf met het boek, dus moesten er snel wat foto's gemaakt worden en daarna moesten de meest geschikte exemplaren uitgezocht worden. Voor je eens een foto hebt waar je fatsoenlijk op afgebeeld staat en waar het boek ook nog eens goed zichtbaar is... Maar het is gelukt. De foto is naar de krant verstuurd en als het goed is komt alles er volgende week in te staan. Ik houd jullie op de hoogte!   

De achtergrondfoto is gemaakt op het Doldersummerveld, een heideveld waar de hoofdpersoon uit De kleur van liefde weleens te vinden is.

4 opmerkingen:

 1. Promotie voor Drenthe. In de voetsporen van Ellen ten Damme :-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is het zeker, Hans. Wie weet wordt het daar straks nog veel drukker ;-)

   Ja, van Ellen ten Damme heb ik die video van Darling Drenthe nog in mijn favorieten staan. Jij maakte mij er toen attent op. Dat vond ik erg leuk. Misschien plaats ik de video een keer op mijn blog, als het uitkomt met iets over De kleur van liefde of gewoon over iets wat over Drenthe gaat.

   Verwijderen
 2. Ik heb heel erg genoten van het boek. Ben heel erg blij dat ik het van jouw uitgever mocht lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik heel fijn om te horen, Anneke! Vooral omdat bepaalde onderwerpen in De kleur van liefde voor mij toch een soort van gok waren om iets over te schrijven en ik geen idee had hoe lezers daarop zouden reageren :-)

   Verwijderen