vrijdag 3 juni 2016

Mooie momenten

Het licht is er meer dan mooi, met een schitterende avondzon die pastelkleuren aan de hemel schildert en de zee zacht zilverblauw laat oplichten. In het voorjaar en de zomer slenter je op zwoele avonden blootsvoets langs het zandstrand en laat je de lage, lauwwarme golven over je voeten rollen. 


Prachtig gevormde schelpen vragen erom opgeraapt te worden en voor je het weet heb je je handen vol met een schat aan zeevondsten. Je weet al dat thuis alles wordt uitgestald op een plekje waar je er altijd naar kunt kijken. 


Wat houd ik van het warme en intense licht in Noord-Denemarken. Dit licht trok vroeger niet voor niets kunstenaars aan die dit alles vast wilden leggen op het schildersdoek. Ook tegenwoordig zijn er nog kunstenaars die geïnspireerd raken door dit mooie licht. 


De foto's zijn gemaakt aan de noordoostkust van Denemarken. Je ziet daar de zon niet boven zee ondergaan, daarvoor moet je aan de westkust zijn. Toch dompel ik me graag onder in de bijzondere sfeer langs deze strandlijn.


Terwijl ik op mijn laptop met recente foto's van Drenthe in de weer was, kwam ik een paar oude foto's tegen die dicht bij het Deense plaatsje Saeby gemaakt zijn. Foto's van mooie momenten waar ik graag aan terugdenk. 


9 opmerkingen:

 1. Heerlijke inspiratieblog met mooie foto's Elly .. Hier nog steeds wat kortsluiting en niet alleen in de Mac met foto's. Blij om dit voorbij te zien komen, net voor het slapen gaan ....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Marjanne :-)

   Kortsluiting niet alleen in de Mac, dat klinkt niet goed. Fijn dat je in ieder geval blij wordt van mijn blog en de foto's.

   Verwijderen
 2. Mooi om de herinneringen op te halen via oude foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is het zeker, Hans. Zo nu en dan kom je foto's tegen die je eigenlijk al vergeten was.

   Verwijderen
 3. Looks like you have found a very nice place on the planet!

  Happy weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. It is indeed a special place with a beautiful light in the evening.

   Thanks, Gunn!

   Verwijderen
 4. Prachtige foto's! Zoals je weet fotografeer ik veel en ik ben altijd met licht bezig; zo heb je ook in mei en in september/oktober altijd prachtig licht. Het licht op jouw foto's zijn erg mooi :-)
  Herinneringen blijven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Marjon :-)

   Warm of stralend licht is mooi om te fotograferen. En, ja, sommige herinneringen komen ineens weer boven als je oude foto's ziet. Zoals ik hierboven al tegen Hans zei: ik was eigenlijk al vergeten dat ik die foto's op mijn laptop had staan. Des te leuker...

   Verwijderen
 5. Oh ik heb er ook nog zoveel opstaan... En ik weet ook niet welke foto's allemaal. Soms is het zo leuk om daar in te duiken!

  BeantwoordenVerwijderen