zondag 25 oktober 2015

Wonder

Het eerste exemplaar van mijn nieuwe roman Winterromance heb ik inmiddels binnen. Leuk! (Bedankt Anita en Pierre van Uitgeverij Cupido.Het is bij elk nieuw boek weer spannend hoe het er in werkelijkheid uitziet. Natuurlijk heb ik de voor- en achterkant van Winterromance al als ontwerp gezien, maar dat is toch iets anders dan dat je het boek uiteindelijk in handen krijgt. Zodra ik het boek heb ontvangen leg ik het ergens bij ons in de woonkamer neer en pak ik het telkens even op om ernaar te kijken. 


Winterromance is een verhaal dat ik geschreven heb in de tijd dat ik ziek was en zinnen vormen en de juiste woorden vinden een ware strijd was. In  mijn hoofd was het een warboel, concentratie was ver te zoeken. Alles wat mij toen aan tekst te binnen schoot was ik namelijk meteen weer kwijt. Dus direct opschrijven wat ik bedacht had, ook bepaalde woorden of uitdrukkingen, was noodzakelijk. Wat was ik blij toen ik eindelijk na lang nadenken en puzzelen het manuscript naar mijn uitgever kon sturen. Als ik nu Winterromance vasthoud, denk ik: wauw, het is toch weer gelukt een verhaal in boekvorm te gieten. En dit keer is dat een wonder te noemen.  

Winterromance betekent: sneeuw, warme chocolademelk, kerstbomen, kerstliedjes, familie- en liefdesperikelen, misverstanden, wensen, die ene ster aan de winterhemel en een vleugje vrede op aarde. Alles draait om de magie van Kerstmis. Of zoals een van de personages in dit boek zegt: "Kerst is een tijd van wonderen en waarom zou je niet in wonderen geloven?"   

Vanaf 5 november kun je er zelf alles over lezen, want dan is Winterromance verkrijgbaar bij alle boek- en webwinkels. En natuurlijk is Winterromance ook leuk om te lezen als het nog geen Kerstmis is of als kerst al lang voorbij is :-) 

9 opmerkingen:

 1. Ik heb neiging te zeggen dat ik het boek straks laat liggen tot de kerst, maar je begrijpt natuurlijk wel dat dat niet gaat lukken :-P
  Het ziet er zo mooi uit en ik heb er zo'n zin in!

  Ik kan me een beetje voorstellen hoe dat moet zijn: je eigen boek in handen houden. En dat maakt het boek bijzonder: het is een mooi wonder. Nogmaals gefeliciteerd met je mooi boek!

  En ik? Tja, ik tel af!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel, Marjon!

  Het geeft niet hoor, als je het boek niet kan laten liggen tot kerst. Dan kom je alvast in de juiste stemming voor de feestdagen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd Elly,
  Super blij voor je, dat het nu al weer zover is... en al zicht op de mooie, aansprekende kaft en titel.
  Koud of warm, met een leuk muziekje aan, zal ik ook wegdromen.. Ik kijk er ook naar uit! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel, Marjanne!

  Tijdens koude dagen kruip je knus met dit boek op de bank en tijdens warme dagen denk je: wat een heerlijk verkoelend verhaal ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, ik ben dol op kerstverhalen. Deze ga ik dus zeker lezen. Gefeliciteerd!
  En wat knap dat je ondanks alles nog hebt kunnen schrijven. Ik moet maar eens een voorbeeld aan jouw doorzettingsvermogen gaan nemen...
  En o ja, ik ben even terug gaan lezen en zag dat je "schoon verklaart" bent. Wat een ontzettend goed nieuws. Ik ben heel erg blij voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank je, Geertrude!

  Wat het doorzettingsvermogen betreft, zonder hulp en reacties van lieve mensen om mij heen was het mij waarschijnlijk niet gelukt het boek te schrijven. Zij gaven en geven mij nog steeds de energie die ik telkens even nodig had en nog wel eens nodig heb om door te gaan. En het schrijven bood mij een goede afleiding.

  Ja, dat was erg goed nieuws dat er niets meer gevonden is. Soms dringt dat nog steeds niet helemaal tot mij door :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is waar. Ik heb best al zin in dat sfeertje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd met je nieuwe boek !!!!

  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen