zaterdag 3 oktober 2015

Dé dag


Onze vakantie zit erop. Het was een vakantie anders dan anders, geen reis naar Scandinavië dit jaar maar een reis naar het Hoge Noorden van Nederland. We hebben plaatsen bezocht in Drenthe, Friesland en Groningen en leuke en interessante dingen gezien en beleefd, gefietst en gewandeld door mooie natuurgebieden en in pittoreske dorpjes rondgekeken. Af en toe picknickten we ergens op de heide, in het bos of aan het strand, altijd midden in de natuur en dat werkte rustgevend. We hebben een plezierige tijd gehad en Nederland een beetje beter leren kennen en daar hebben we geen spijt van gekregen. Tussendoor voerden we gesprekken over alles wat we de laatste tijd hebben meegemaakt, hoe we daarmee omgaan en hoe we de toekomst zien. We lanceerden ideeën, maakten plannen. Of er ooit iets van die plannen terechtkomt? Ach, het is alleen al leuk om te brainstormen over allerlei dingen. Kortom, we hebben veel gesprekken gevoerd. 

Overpeinzingen op het mooie en stille Aekingerzand
in het Drents-Friese Wold. 

Maar… ondertussen sprong er telkens een gedachte naar voren: dé dag is in aantocht. De dag dat de eerste controle na de chemokuren plaatsvindt. De dag dat er gecontroleerd wordt of de kuren hun werk hebben gedaan en alles ‘schoon’ is. Ik heb geprobeerd gedachten daaraan naar de achtergrond te dringen tijdens onze vakantie, toch lukte dat niet altijd. Dé dag hing als een donderwolkje boven mijn hoofd. De ene keer iets minder dreigend dan de andere keer, maar wel bijna altijd aanwezig. 
Aanstaande maandag is het zover, dan moet ik mij ‘s morgens bijtijds in het ziekenhuis melden voor een colonoscopie, een darmonderzoek. Als alles goed blijkt te zijn, ja, dan spring ik een gat in de lucht! Dan wordt het ook dé dag, maar dan de dag dat ik een periode achter me kan laten die hopelijk nooit meer herhaald hoeft te worden en ik een nieuwe fase in kan gaan waarin ik jullie nog lang kan vervelen met noordelijk getinte verhalen op mijn blog. En wie weet beleef ik aanstaande maandag wel weer iets merkwaardigs, zoals bij het allereerste onderzoek het geval was en waarvan ik denk: dat heb ik weer. (Voor wie dat verhaal nog niet kent, dat is hier te lezen.) Mocht dat laatste het geval zijn op dé dag, dan laat ik het jullie zeker weten.     

1 opmerking: