zaterdag 28 februari 2015

Winter in het voorjaar

Een verhaal dat zich in de winter afspeelt en het liefst rond de kersttijd, een verhaal waar je bij het lezen ervan een goed gevoel krijgt oftewel een boek met een hoog feelgood gehalte. Iets wat aansluit bij de periode rond de feestdagen, een tijd van gezellig- en bedrijvigheid, een tijd van elkaar omringen met liefde, maar waar in sommige gevallen eenzaamheid heerst. Een tijd waarin je misschien hoopt op een wonder. Waarom ik hierover begin terwijl de feestdagen eigenlijk nog maar net achter de rug zijn en het voorjaar voor de deur staat? 
Met de bovengenoemde gegevens in mijn achterhoofd ben ik nu namelijk een boek aan het schrijven dat zich in de wintertijd afspeelt. Een boek dat misschien iets anders dan anders wordt dan jullie van mij gewend zijn. Een boek waarvan ik hoop dat het makkelijk wegleest en dat je aan het einde van het verhaal met een voldaan gevoel dichtklapt, alsof je naar een hartverwarmende kerstfilm hebt gekeken. 
Dat zeg ik nu wel allemaal zo makkelijk, maar ik moet het natuurlijk eerst nog op papier zien te krijgen. Het vooruitzicht dat dit jaar in april mijn nieuwe roman Blind vertrouwen uitkomt, dat zich voor een groot deel om en nabij het Noorse Dalen in Telemark afspeelt, is voor mij een enorme stimulans om weer aan een nieuw en leuk verhaal te werken. Het is nog steeds een bijzonder gevoel om een boek dat af is naar de uitgever te sturen en later bij allerlei webwinkels en in bibliotheken tegen te komen. Dat zorgt ervoor dat je, in mijn geval, dat moment telkens opnieuw mee wilt maken.   
Het enige wat ik hier verder nog over kan zeggen is: door alles wat er bij ons thuis gaande is ligt mijn werktempo nog niet zo hoog, maar ik doe mijn best! En na Blind vertrouwen hoop ik tegen de feestdagen toch dat hartverwarmende boek geschreven te hebben. Ook al breekt het voorjaar aan, ik dompel mezelf voorlopig even onder in winterse omstandigheden. 

(De sneeuwfoto's zijn gemaakt bij Johnsgård Turistsenter, Sømådalen, Noorwegen.)
   

3 opmerkingen:

 1. Heerlijk, al die inspiratie, zelfs als het even wat minder goed gaat. Dat kan zomaar een houvast zijn. Ik denk dat ik behalve van jouw verhalen ook een liefhebber ben van je schrijfstijl, dus ik heb er alle vertrouwen in dat ik ook dat boek met veel plezier ga lezen. En jou gaat die uitdaging wel lukken.

  Maar eerst Blind Vertrouwen! Is het al april? ;-)

  Sterkte met alles, Elly. Ik zeg dan altijd: blijf wel lachen hè, maar ik voeg er meestal aan toe: maar durf ook te huilen. Heel veel sterkte.

  Marjon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel Marjon, voor je lieve woorden :-)

  Wat fijn om te lezen dat jij een liefhebber bent geworden van mijn schrijfstijl. Dan moet ik die stijl dus vast blijven houden ;-)

  We blijven lachen, al valt het soms niet mee. Dat wisselt. Maar zo nu en dan huilen lucht beslist op. Dat beseffen wij maar al te goed. Niets opkroppen, maar vooral jezelf blijven. Dat lijkt ons het beste.

  Groeten!
  Elly

  BeantwoordenVerwijderen