zondag 22 december 2013

Vandaag is rood...Het weer werkte mee, de sfeer was goed en supergezellig, de glühwein smaakte prima, het was overal rood wat de klok sloeg, het ‘hohoho!’ kwam van alle kanten aanwaaien en het allerbelangrijkste: er is een prachtig bedrag opgehaald voor twee goede doelen. Wij, mijn echtgenoot, de schoonmoeder van een van onze dochters en ikzelf, hebben vandaag samen met ruim 700 andere deelnemers meegedaan aan de Santa Fun Run die in onze woonplaats Dronten plaatsvond.

Verzamelen van alle deelnemers.
De warming-up.

Iedereen die zich had ingeschreven voor dit evenement moest te voet een parcours van vijf kilometer afleggen. Bij inschrijving kreeg je, behalve een startnummer, meteen een Kerstmanpak die je tijdens de run verplicht was te dragen. Tegen ’s middags een uur of twaalf stroomden er Kerstmannen en -vrouwen vanuit alle hoeken van Dronten naar het startpunt van de Santa Fun Run. Overal waar je keek rood, rood en nog eens rood. Voordat het startsein klonk kregen onze spieren de kans los te komen bij een warming-up op bekende kerstsongs. Het heeft geen uitleg nodig dat bij zo’n grote groep deelnemers de nodige hilariteit ontstond bij alle oefeningen die er gedaan moesten worden en zodoende de toch al vrolijke sfeer nog meer verhoogd werd.

Voorrang voor alle Kerstmannen en Kerstvrouwen.
Onderweg stuitten we op een vrolijk zingend kerstkoor.

Niet veel later slingerde er een karavaan van Kerstmannen en -vrouwen door het winkelcentrum en het dorp om ongeveer een uur later weer bij het startpunt te arriveren waar iedereen zich te goed kon doen aan glühwein, chocomelk en een broodje rookworst en ondertussen kon luisteren naar toepasselijke muziek, verzorgd door een dj en een moderne troubadour. Tussendoor werd het bedrag bekend gemaakt voor de twee goede doelen waarvoor deze Santa Run was georganiseerd: Voedselbank Dronten en Hospice Dronten. Voor deze doelen is er ruim 8000 euro opgehaald en dat is fantastisch!

Door het winkelcentrum.

Wat ons betreft was het een geslaagde dag. De combinatie van goede doelen, saamhorigheid en gezelligheid maken het tot een goed en superleuk evenement. Als het even kan zijn wij volgend jaar weer van de partij!

Door het bos.
En tot slot glühwein en een broodje rookworst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten